Kuracie po maďarsky

Autor receptu: plv

5
porcií
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravím kura, nakrájam ho na väčšie kúsky, tak 3x3 cm, osolím ho, okorením a obalím v múke.
  2. Ďalej si nachystám paradajky, sprarím ich, olúpem, vyrežem stredy, rozkrájam ich na menšie kusy a idem na vec.
  3. Na hlbokej panvici roztopím maslo, pridám jemnejšie nasekanú cibuľu a aj kura.
  4. Kurča rýchlo opekám zo všetkých strán a sledujem cibuľu, keď mi začne žltnúť, pridám papriku, stači mi jej málo, 1/2 lyžičky je fajn.
  5. Premiešam, zalejem bielym vínom a čakám kým sa mi odvarí alkohol. Pridávám paradajky, zakrývám pokličkou a chvíľu varím, takých 10 minút to môže byť.
  6. Keď je kura dovarené a paradajky pustili vodu, pridám pár lyžíc smotany, prevarím, dochutím a paráda je na svete.
  7. Prevzatý recept: Pôvodný recept opisuje celé vykostené a naporcované kura. Ako príloha sa odporúča ryža.