Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké plátky. Z oboch strán mierne rukou naklepeme, osolíme a okoreníme.
- V panvici dáme zohriať olej. Do hrnca vlejeme vodu, osolíme, pridáme olej a privedieme k varu.
- Na rozpálenom oleji urestujeme kuracie prsia z oboch strán a vyberieme na teplé miesto. Do vriacej vody vsypeme rezance, premiešame a necháme povariť „al dente“.
- Do vzniknutého výpeku z mäsa pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a zeleninu nakrájanú na tenké rezance (julienne), premiešame a spolu restujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme scedené rezance. Spolu ešte chvíľu restujeme.
- Ak by sa rezance lepili, pridáme trochu oleja a spolu dobre premiešame. Do hlbokého taniera dáme rezance a navrch grilované plátky kuracích pŕs. Dekorujeme lístkom mäty a prelejeme bylinkovým pestom.
|