Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké plátky. Z oboch strán mierne rukou naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. V panvici dáme zohriať olej. Do hrnca vlejeme vodu, osolíme, pridáme olej a privedieme k varu.
  3. Na rozpálenom oleji urestujeme kuracie prsia z oboch strán a vyberieme na teplé miesto. Do vriacej vody vsypeme rezance, premiešame a necháme povariť „al dente“.
  4. Do vzniknutého výpeku z mäsa pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a zeleninu nakrájanú na tenké rezance (julienne), premiešame a spolu restujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme scedené rezance. Spolu ešte chvíľu restujeme.
  5. Ak by sa rezance lepili, pridáme trochu oleja a spolu dobre premiešame. Do hlbokého taniera dáme rezance a navrch grilované plátky kuracích pŕs. Dekorujeme lístkom mäty a prelejeme bylinkovým pestom.