Foto: fi0na
U nás doma mame radi Stroganov hlavne pre chuť samotnej omáčky, preto nám je jedno s akým mäskom ho urobím. Najlepší je s hovädzím Zobraziť celý popisU nás doma mame radi Stroganov hlavne pre chuť samotnej omáčky, preto nám je jedno s akým mäskom ho urobím. Najlepší je s hovädzím to je jasné, ale doma bolo len kuracie. Nikdy som neskúmala aký je originálny recept na Stroganov, pretože každý čo som našla bol iný, a tento nám chutí aj tak najviac.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na tenké pásiky a namarinujeme aspoň na hodinu s trochou worcesterovej omáčky, kečupu, horčice a čierneho mletého korenia.
- 2
Cibuľu si pokrájame nadrobno a na olivovom oleji opražíme do sklovita. Pridáme kuracie mäso, chvíľu popražíme a pridáme huby. Sušené hríby si predtým samozrejme namočíme v horúcej vode na cca 30 minút. Podlejeme trochou vody, pridáme horčicu, kečup, pretlak a nahrubo nastrúhané uhorky. Dusíme, kým omáčka zhustne. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a kôpor. Ak chcete jemnejšie môžete pridať aj trochu smotany na šľahanie alebo v hotovej omáčke nechať rozpustiť trochu masla.
- 3
Kôpor môžete- nemusíte pridať, ja som si dnes na trhu kúpila krásny, čerstvý zväzok, tak som vyskúšala. Veľmi sa tam hodil, odporúčam. Podávala som s ryžou paraboild na cibuľke, ktorú som robila v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ináč to vyzerá super, už mám v KK
vo svete je známy práve Stroganoff z Francie.
www.labuznik.cz/recept/hovezi-stroganoff-govjadina-po-s...
tu si môžeš o ňom prečítať, má síce viac variant, ale tradičný recept na Stroganoff nikdy nie je z kuracieho mäsa, ani z bravčového, zásadne je z hovädzej sviečkovej.
tu na vareche má taký recept, francúzsky a aj ruský práve @2010 a jemu teda môžeš veriť!!! vie, o čom hovorí, je to znalec svetovej kuchyne.
na Labužník.cz je pod nickom @Bento tiež on.
neviem tu na vareche jeho recepty nájsť, skús však pozrieť do Diskusie:
varecha.pravda.sk/diskusie/upravy-receptov/4956-forum.htm...
Suroviny : 600g hovädzej sviečkovej / prípadne roštenky/ 1/2 litra silného mäsového vývaru, 2 dcl kyslej smotany , 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku, 30 g hladkej múky , 50g masla, 1 cibuľa,soľ, mleté čierne koprenie, 50 g oleja
Postup: Hovädzie mäso pokrájame na pásiky hrubé asi 1,5 cm , posolíme okoreníme a necháme odležať minimálne dve hodiny , čím viac tým lepšie . Rozpustené maslo posypeme hladkou múkou a za stáleho miešania pripravíme tmavšiu zápražku vktorej sme popražili cibuľu .Zalejeme ju postupne vývarom z mäsa a dobre povaríme , potom precedíme.Pridáme pretlak a kyslú smotanu.Odležané mäso na prudkom ohni opražíme na oleji a necháme v omáčke podusiť asi 10 minút. Podávame s ryžou , prípadne ako je v móde dnes s hranolkami .
Takto ho robíme aj my doma a je vynikajúci napriek minimu korenín a bez rôznych dochudzovadiel , chuť je vynikajúca hlavne preto že omáčka je robená s maslom čo nenahradí ani olivový olej.
@boxik @pusta dakujem za origos recepty, ked budem mat najblizsie hovadzinku s radostou vyskusam