Kuracie na spôsob Stroganov

Autor receptu: fi0na

U nás doma mame radi Stroganov hlavne pre chuť samotnej omáčky, preto nám je jedno s akým mäskom ho urobím. Najlepší je s hovädzím to je jasné, ale doma bolo len kuracie. Nikdy som neskúmala aký je originálny recept na Stroganov, pretože každý čo som našla bol iný, a tento nám chutí aj tak najviac.

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na tenké pásiky a namarinujeme aspoň na hodinu s trochou worcesterovej omáčky, kečupu, horčice a čierneho mletého korenia.
  2. Cibuľu si pokrájame nadrobno a na olivovom oleji opražíme do sklovita. Pridáme kuracie mäso, chvíľu popražíme a pridáme huby. Sušené hríby si predtým samozrejme namočíme v horúcej vode na cca 30 minút. Podlejeme trochou vody, pridáme horčicu, kečup, pretlak a nahrubo nastrúhané uhorky. Dusíme, kým omáčka zhustne. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a kôpor. Ak chcete jemnejšie môžete pridať aj trochu smotany na šľahanie alebo v hotovej omáčke nechať rozpustiť trochu masla.
  3. Kôpor môžete- nemusíte pridať, ja som si dnes na trhu kúpila krásny, čerstvý zväzok, tak som vyskúšala. Veľmi sa tam hodil, odporúčam. Podávala som s ryžou paraboild na cibuľke, ktorú som robila v rúre.