Kuracie mäso na kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Kysla kapusta s jablkami a zeleninou a brusnicami ide perfektne spolu so slaninou a
kuracinou.
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravil som si suroviny. Kapustu som nehal odkvapkat. Kto ma kyslu, ale naozaj kyslu kapustu, moze ju premyt. My mame radi kyslejsie. Vodu z kapusty potom popijam pri priprave.
- V panvici som si oprazil na pasiky nakrajanu slaninu. Ked bola hotova, chrumkava, vybral som ju a na vypeku som oprazil osolene, a okorenene keracie maso z kazdej strany. Priblizne 8 minut. Potom som kura vybral.
- Do panvice som dal cibulu, osmazil asi 2-3 minuty, nasledne som pridal nakrajanu mrkvu a na kocky nakrajane jablka. Ja som pouzil granny Smith. Zdali sa mi najvhodnejsie. Premiesal a nehal dusit asi 5 minut.
- Pridal som kyslu kapustu, oprazenu slaninu, kuraci vyvar, sol a korenie, horcicu a brusnice. Dobre premiesal a ulozil som kuracinuna vrch kapusty. Pod kazde kura som dal bobkovy list. Takto privediem do varu, stahnem teplotu a dusim podla potreby. Priblizne 25 minut. Samozrejme zalezi ake maso pouzijete. Ak je s kostou, ako moje, zoberie to viac casu, ako ked pouzijete len prsicka. Ak je malo tekutiny, treba pridat, but viac vyvaru, alebo vodu, inak moze kapusta prihoriet.
- Ked sa maso oddeluje od kosti, vyberiem kura a ak mi zostalo privela tekutiny, zvysim teplotu a necham ju odparit. Pre moje lepsie ja som upiekol zemiaky. Ja to rad len tak ako to je, len kura a kapusta.