Kuracie mäso na kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Kysla kapusta s jablkami a zeleninou a brusnicami ide perfektne spolu so slaninou a kuracinou.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Kapustu som nehal odkvapkat. Kto ma kyslu, ale naozaj kyslu kapustu, moze ju premyt. My mame radi kyslejsie. Vodu z kapusty potom popijam pri priprave.
  2. V panvici som si oprazil na pasiky nakrajanu slaninu. Ked bola hotova, chrumkava, vybral som ju a na vypeku som oprazil osolene, a okorenene keracie maso z kazdej strany. Priblizne 8 minut. Potom som kura vybral.
  3. Do panvice som dal cibulu, osmazil asi 2-3 minuty, nasledne som pridal nakrajanu mrkvu a na kocky nakrajane jablka. Ja som pouzil granny Smith. Zdali sa mi najvhodnejsie. Premiesal a nehal dusit asi 5 minut.
  4. Pridal som kyslu kapustu, oprazenu slaninu, kuraci vyvar, sol a korenie, horcicu a brusnice. Dobre premiesal a ulozil som kuracinuna vrch kapusty. Pod kazde kura som dal bobkovy list. Takto privediem do varu, stahnem teplotu a dusim podla potreby. Priblizne 25 minut. Samozrejme zalezi ake maso pouzijete. Ak je s kostou, ako moje, zoberie to viac casu, ako ked pouzijete len prsicka. Ak je malo tekutiny, treba pridat, but viac vyvaru, alebo vodu, inak moze kapusta prihoriet.
  5. Ked sa maso oddeluje od kosti, vyberiem kura a ak mi zostalo privela tekutiny, zvysim teplotu a necham ju odparit. Pre moje lepsie ja som upiekol zemiaky. Ja to rad len tak ako to je, len kura a kapusta.