Kuracie kúsky v smotanovej omáčke

phoebe24 - bez fotkyphoebe24, 18. marca 2012
6 - 8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (rezne)
250 ml
400 g
200 ml
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si naporciujeme na menšie rezne, ktoré nasolíme a prešpikujeme celým čiernym korením. Tieto kúsky potom sprudka orestujeme na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Výpek, ktorý nám vznikol zlejeme a postupne na ňom restujeme mrazenú zeleninu do mäkka. Keď sa tak stane, pridáme zmiešanú smotanu s mliekom a privedieme do varu.

  3. 3

    Zatiaľ si roztlačíme maslo a zmiešame ho s múkou. Touto zmesou potom zahustíme omáčku, do ktorej pridáme predtým pripravené mäso a podľa chuti dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Necháme ešte asi 10 min variť a odstavíme z ohňa. Podávame s ryžou alebo s cestovinou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia