6 - 8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si naporciujeme na menšie rezne, ktoré nasolíme a prešpikujeme celým čiernym korením. Tieto kúsky potom sprudka orestujeme na rozpálenom oleji.
- 2
Výpek, ktorý nám vznikol zlejeme a postupne na ňom restujeme mrazenú zeleninu do mäkka. Keď sa tak stane, pridáme zmiešanú smotanu s mliekom a privedieme do varu.
- 3
Zatiaľ si roztlačíme maslo a zmiešame ho s múkou. Touto zmesou potom zahustíme omáčku, do ktorej pridáme predtým pripravené mäso a podľa chuti dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Necháme ešte asi 10 min variť a odstavíme z ohňa. Podávame s ryžou alebo s cestovinou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu