Kuracie kúsky v smotanovej omáčke

Autor receptu: phoebe24

6 - 8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si naporciujeme na menšie rezne, ktoré nasolíme a prešpikujeme celým čiernym korením. Tieto kúsky potom sprudka orestujeme na rozpálenom oleji.
  2. Výpek, ktorý nám vznikol zlejeme a postupne na ňom restujeme mrazenú zeleninu do mäkka. Keď sa tak stane, pridáme zmiešanú smotanu s mliekom a privedieme do varu.
  3. Zatiaľ si roztlačíme maslo a zmiešame ho s múkou. Touto zmesou potom zahustíme omáčku, do ktorej pridáme predtým pripravené mäso a podľa chuti dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Necháme ešte asi 10 min variť a odstavíme z ohňa. Podávame s ryžou alebo s cestovinou.