Kuracie kúsky v smotanovej omáčke
Autor receptu: phoebe24
6 - 8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia si naporciujeme na menšie rezne, ktoré nasolíme a prešpikujeme celým čiernym korením. Tieto kúsky potom sprudka orestujeme na rozpálenom oleji.
- Výpek, ktorý nám vznikol zlejeme a postupne na ňom restujeme mrazenú zeleninu do mäkka. Keď sa tak stane, pridáme zmiešanú smotanu s mliekom a privedieme do varu.
- Zatiaľ si roztlačíme maslo a zmiešame ho s múkou. Touto zmesou potom zahustíme omáčku, do ktorej pridáme predtým pripravené mäso a podľa chuti dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Necháme ešte asi 10 min variť a odstavíme z ohňa. Podávame s ryžou alebo s cestovinou.
|