Kuracie krídelká Sníčkovanie

Autor receptu: nonna

S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala pred desiatimi rokmi. A úspešno som pokonala. Možno, keď zdegustujete, zjavia sa Vám sníčky a chúťky nielen na excelentnochutné papaníčka.

1
porcia
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V oleji rozmiešame korenie na morky a touto zmesou ponatierame krídla. Dáme aspoň na 6 hodín marinovať do chladničky, kľudne si ich môžeme takto nachystať aj deň vopred. Čím dlhšie sa budú marinovať, tým lepšie.
  2. Na spodok pekáčika poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, naňu dáme krídelká, podlejeme vínom a upečieme.
  3. V jogurte rozmiešame solamyl a postupne doň vmiešavame mlieko. Trocha osolíme a primiešame posekanú mätu.
  4. Na rozpálenom masle chvíľku oprážame posekané orechy nadrobno, potom pridáme pretlačený cesnak, a keď začne voňať, vlejeme jogurtovú zmes. Za miešania počkáme, až zhustne.
  5. Touto omáčkou prelejeme upečené krídelká. Podávame s jednoducho uvarenou ražou Natural.