Kuracie krídelká Sníčkovanie
Autor receptu: nonna
S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala pred desiatimi rokmi. A úspešno som pokonala. Možno, keď zdegustujete, zjavia sa Vám sníčky a chúťky nielen na excelentnochutné papaníčka.
1 porcia |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- V oleji rozmiešame korenie na morky a touto zmesou ponatierame krídla.
Dáme aspoň na 6 hodín marinovať do chladničky, kľudne si ich môžeme takto nachystať aj deň vopred. Čím dlhšie sa budú marinovať, tým lepšie.
- Na spodok pekáčika poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, naňu dáme krídelká, podlejeme vínom a upečieme.
- V jogurte rozmiešame solamyl a postupne doň vmiešavame mlieko. Trocha osolíme a primiešame posekanú mätu.
- Na rozpálenom masle chvíľku oprážame posekané orechy nadrobno, potom pridáme pretlačený cesnak, a keď začne voňať, vlejeme jogurtovú zmes. Za miešania počkáme, až zhustne.
- Touto omáčkou prelejeme upečené krídelká. Podávame s jednoducho uvarenou ražou Natural.