Kuracia roláda

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 60 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, koňak a smotanu. Potom primiešame na kocky nakrájanú šunku, slaninu a pečeň, blanšírované kúsky šampiňónov, nasekanú petržlenovú vňať a zmes dôkladne premiešame.
  2. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a rozklepeme ich. Potom z nich na potravinárskej fólii vytvoríme celistvý plát, ktorý cez druhú fóliu sklepeme dokopy a navrstvíme naň fáš. Mäso aj s fóliou zvinieme do úhľadného valčeka, konce zaviažeme povrázkom a dáme do pekáča.
  3. Podlejeme trochou vody a dusíme v rúre asi hodinu pri teplote 120 stupňov Celzia. Potom necháme galantínu chladnúť asi 2 hodiny, aby stuhla. Až nakoniec z nej odstránime fóliu a nakrájame na asi centimetrové plátky a podávame.