Kuracia roláda s hydinovou pečeňou so zapečenými zemiakmi

hyza - fotkahyza, 3. decembra 2013
Kuracia roláda s hydinovou pečeňou so zapečenými zemiakmi
Foto: hyza

Komerčný recept

15-20 minút
na 63 °C

Suroviny

1 ks
100 g
2 ks
1 pl
20 ml
4 – 6 plátkov
1 kúsok




Postup

  1. 1

    Kurča zbavíme kože, vykostíme a očistíme od šliach. Pečeň pomelieme so striedkou pečiva a zmiešame so šalotkou orestovanou na masle, koňakom a petržlenovou vňaťou. Osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením a mletou paprikou a necháme postáť.

  2. 2

    Mäso rozložíme na fóliu na potraviny, prikryjeme druhou fóliou a rovnomerne naklepeme. Odstránime vrchnú fóliu, na mäso položíme plátky šunky, zakryjeme fóliou a celé mäso obrátime šunkou dolu. Odstránime vrchnú fóliu a potrieme plnkou z pečene. Pomocou spodnej fólie zvinieme do tvaru rolády a pevne stiahneme.

  3. 3

    S fóliou vložíme do hrnca a varíme vo vode na 63 °C asi 15 - 20 minút. Potom bez fólie dopečieme na panvici a potierame maslom.

  4. 4

    <b>Tip:</b> Ku kuracej roláde podávame zapečené zemiaky, na ktoré potrebujeme: 600 g zemiakov, 100 g masla, soľ, korenie, muškátový oriešok, 100 ml smotany na šľahanie 33%. Zemiaky nakrájame na tenké plátky, poukladáme do vymastenej zapekacej misy, jednotlivé vrstvy osolíme, okoreníme, potrieme maslom. Zalejeme smotanou a pečieme na 180 °C, pokiaľ nie sú mäkké a dozlatista upečené.

  5. 5

    <b>Tip:</b> pečeň a pečivo do plnky nakrájame na drobné kocky, plnka bude mať hrubšiu štruktúru.

  6. 6

    <b>Extra tip:</b> Celé čerstvé kurča môžeme pripraviť ako morku - s gaštanovou, mandľovou plnkou alebo do klasickej plnkovej zmesi z pečiva pridáme sušené ovocie.

Diskusia k receptu

evusik
presne to isté ma napadlo... krásne prestretý stôl a to surové kurča ako päsť na oko... my tomu hovoríme "na hulváta" ale reklama je reklama :(
marianne
...ale keby ho tam aspon nejako gustiozne naaranzovali,ale rozcapili ho na stol k vianocnej banke:-DDD som sa schuti zasmiala...:-D
kredenc
vtipkár kuchár - varíme vo vode na 63 °C
To má v hrnci teplomer?
A to HYZA kura na prestretom stolé je urážka Varechy.
mariamka
asi najnovsi trend vo vianocnom stolovani, kura v celofane, skoda, lebo recept je zaujimavy
irenaw
nestačilo dať do rožku etiketu, keď už teda reklama hýbe svetom? dúfam, že to kurča aspoň podopreli adventným vencom ;-)
pusta
odhliadnuc od nepodstatných vecí je to nesporne skvelý rec ept za 5****, a je v kk :-)
julica
Alternatívny postup: Natrepme do kuraťa hyza paštiku a hyza 60-percentnú šunku, položme kurča na organzu. smiešne celé
kredenc
radox1 nemýliš si dátumy? Dnes nie je 1. apríla.
(p.s. ty si ho videl? Myslím toho vareného teplomera.)i
root
Skvelé je hlavne to kurča od Hyzy, je vcelku vyšportované, rád by som vedel, aký doping užíva.
radox1
@kredenc ,ten link na sous-vide snad vsetko vysvetluje,ten kuchar teplomer nepotrebuje,staci mu display na tom stroji,na ktorom si navoli presnu teplotu.
a co s tym ma datum 1.april?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia