Kuracia roláda s hydinovou pečeňou so zapečenými zemiakmi

Autor receptu: hyza

Komerčný recept

15-20 minút
na 63 °C

Postup

  1. Kurča zbavíme kože, vykostíme a očistíme od šliach. Pečeň pomelieme so striedkou pečiva a zmiešame so šalotkou orestovanou na masle, koňakom a petržlenovou vňaťou. Osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením a mletou paprikou a necháme postáť.
  2. Mäso rozložíme na fóliu na potraviny, prikryjeme druhou fóliou a rovnomerne naklepeme. Odstránime vrchnú fóliu, na mäso položíme plátky šunky, zakryjeme fóliou a celé mäso obrátime šunkou dolu. Odstránime vrchnú fóliu a potrieme plnkou z pečene. Pomocou spodnej fólie zvinieme do tvaru rolády a pevne stiahneme.
  3. S fóliou vložíme do hrnca a varíme vo vode na 63 °C asi 15 - 20 minút. Potom bez fólie dopečieme na panvici a potierame maslom.
  4. <b>Tip:</b> Ku kuracej roláde podávame zapečené zemiaky, na ktoré potrebujeme: 600 g zemiakov, 100 g masla, soľ, korenie, muškátový oriešok, 100 ml smotany na šľahanie 33%. Zemiaky nakrájame na tenké plátky, poukladáme do vymastenej zapekacej misy, jednotlivé vrstvy osolíme, okoreníme, potrieme maslom. Zalejeme smotanou a pečieme na 180 °C, pokiaľ nie sú mäkké a dozlatista upečené.
  5. <b>Tip:</b> pečeň a pečivo do plnky nakrájame na drobné kocky, plnka bude mať hrubšiu štruktúru.
  6. <b>Extra tip:</b> Celé čerstvé kurča môžeme pripraviť ako morku - s gaštanovou, mandľovou plnkou alebo do klasickej plnkovej zmesi z pečiva pridáme sušené ovocie.