Foto: eruska25
Kuracie prsia nikdy nesklamú. Táto roláda je rýchlo pripravená, dobre vyzerá na tanieri a je aj chutná.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Z cibule a vajec si urobíme praženicu. Dala som trochu pažítky pre farebný efekt. Alebo na jar použijeme mladú cibuľku.
-
3
Pokrájame párky po dĺžke, syr, kápiu, môžeme aj slaninku.
-
4
Keď skončíme prípravné práce, začneme s roládou. Kuracie prsia narežeme na rezne a zľahka vyklepeme. Srnčí chrbát trochu vymastíme a vyložíme mäsom. Osolíme a okoreníme.
-
5
Položíme nakrájané suroviny,
-
6
praženicu,
-
7
zase nakrájané suroviny.
-
8
Navrch kuracie mäso, ktoré tiež osolíme a okoreníme. Podliala som trochou vody, aby sme mali šťavu na poliatie prílohy.
-
9
Pečieme pri 200 st. C asi 40 minút. Výhodou je, že sa to nemusí počas pečenia kontrolovať.
-
10
Po upečení opatrne zlejeme šťavu, roládu vyklopíme. Dobre sa krája zúbkovaným nožom a nie celkom horúca. Nám chutí so zemiakovým pyré.
varecha.pravda.sk/recepty/kuraci-srnci-chrbat-fotorecept/...
5*