Kurací srnčí chrbát fotorecept

salinka - fotkasalinka, 18. februára 2012
Kurací srnčí chrbát (fotorecept)
Foto: salinka

Túto mäskovú pochúťku servírujeme na listoch ľadového šalátu so zemiakovou kašou, alebo konzumujeme na výlete s pečivom za studena. Obidve možnosti sú výýýbornééé.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

600 gr
5 ks surové
5 PL
150 gr strúhaný
1 ks
1 konzerva
1 ks
200 ml
 na vytretie formy




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a necháme asi hodinu odležať.

    Kurací srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nachystáme ostatné suroviny. Vyšľaháme vajcia, pridáme smotanu rozšľahanú s múkou.

    Kurací srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú sterilizovanú uhorku, kápiu a scedený hrášok s kukuricou.

    Kurací srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, korením karí a vegetou (antivegetisti vynechajú:-)

    Kurací srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec pridáme strúhaný syr. Všetko dobre premiešame.

    Kurací srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Väčšiu formu na srnčí chrbát vytrieme maslom, alebo vystelieme papierom na pečenie a dno vyložíme odležanými rezňami.

    Kurací srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme pripravenou zmesou a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 40 minút dozlatista.

    Kurací srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Túto skvelú roládu sme jedli na večeru spolu s pečivom z Chorvátska, ktoré som piekla podľa receptu od Pn.

    Kurací srnčí chrbát (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tetrisss
Ten recept je super, ale aj tie rozky v pozadi prezrad :)
salinka
Tie rozky som piekla podla receptu od @Pn. Vola sa to Pecivo z Chorvatska, ale ja som troska zmenila tvar a vyzdobu:-)
bejgi
@Salinka , túto kuraciu dobrôtku robím aj ja je to fajnové dobrý typ na obedík a to pečivko je na zjedenie :)
marijanka712
podobne robím aj ja najmä ked to človek potrbuje na studenú misu je to velmi vďačný receptík... krásne sa ti podaril a pekne si to naservírovala
tetrisss
No teeda, nechcem sa dotknut @Pn , ale ty si ich povysila na umelecke dielko xixixix
salinka
Ďakujem pekne za pozitivne komentariky. Potesi:-)
ola111
Naozaj chutný a vďačný recept,obmieňam aj s morčacím mäskom...
sneica
roladka je krasna ,aj rozky su zavideniahodne...kk
kata50
No toto pohladí aj oči aj chuť, aj čuch. Ukladám si do KK :-))
salinka
Ďakujem. Vyskúšajte, myslím, že bude chutiť.
rigocka
Hmm....to musí byť dobrota...oslintala klávesnicu:))...ukladám a vyskúšam ešte takúto dobrotu som nerobila,ale už budem!!!
...a tie rožky.....paráda:)
tatranka
Veľmi pekne spracovaný recept.Veru by sme si vedeli všetci doma pochutnať.Hydinu máme radi.Dá sa to zo srnčieho chrbta pekne naporcovať.Ukladám do kk.
ursula4
výborné,výborné,výborné.Dnes sme mali na obed.Už som robila všelijaké plnky ale táto vyhráva.Ďakujem
miloss2
Tak toto sa mi pozdáva,výborne vyzerá a určite aj chutí,ukladám do kk.
marienka44
@Salinka ,aj ja sa chystam robit rozky z Chorvatska. Ide do nich mlieko, nie voda, na rozdiel od inych podobnych chlebovych zmesi. Vydarili sa Ti excelentne. Robila si ich presne podla popisu? Aku muku si pouzila? Aj ta rolada z masa je efektna a urcite dobra. Ukladam do KK, pride na rad na najblizsie narodky.
coldbery
Tiež to robievam..je to výborne a nenáročne na prácu...pekne je to nafotené.....perfektné ♥
luliatko
určite túto roládku vyskúšam...no a tie rožky vyzerajú ozaj výborne...ja som už podľa receptu @Pn robila hádam aj 7 krát...aj dnes som robila z polovičnej dávky:))
cica2
to nemá chybu, úžasne to vyzerá a aj to pečivko 1*
janger
Recept si odkladam, tiez sa mi paci. A aj tie rozky su krasne :-).
anna123
Ďakujem za recept, vyskúšala som roládu z morčacieho mäsa, najviac mi chutila na studeno, veľmi pekne sa dá na tenko nakrájať.
salinka
Som veľmi rada, že chutila, aj ja si na nej najviac pomaškrtím za studena.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia