Foto: salinka
Túto mäskovú pochúťku servírujeme na listoch ľadového šalátu so zemiakovou kašou, alebo konzumujeme na výlete s pečivom za studena. Obidve možnosti sú výýýbornééé.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a necháme asi hodinu odležať.
-
2
Medzitým si nachystáme ostatné suroviny. Vyšľaháme vajcia, pridáme smotanu rozšľahanú s múkou.
-
3
Pridáme nakrájanú sterilizovanú uhorku, kápiu a scedený hrášok s kukuricou.
-
4
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, korením karí a vegetou (antivegetisti vynechajú:-)
-
5
Nakoniec pridáme strúhaný syr. Všetko dobre premiešame.
-
6
Väčšiu formu na srnčí chrbát vytrieme maslom, alebo vystelieme papierom na pečenie a dno vyložíme odležanými rezňami.
-
7
Zalejeme pripravenou zmesou a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 40 minút dozlatista.
-
8
Túto skvelú roládu sme jedli na večeru spolu s pečivom z Chorvátska, ktoré som piekla podľa receptu od Pn.
...a tie rožky.....paráda:)
@ursula4 som rada, že vám chutilo, aj ja by som si zahryzla:-)
@marienka44 ďakujem za pochvalu. Rožky som robila presne podľa receptu, použila som hladkú múku. Skoro mi ich pojedli skôr, ako som dopiekla roládu:-)