Kuracia roláda bez rolovania (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Kuracie prsia nikdy nesklamú. Táto roláda je rýchlo pripravená, dobre vyzerá na tanieri a je aj chutná.

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suroviny.
  2. Z cibule a vajec si urobíme praženicu. Dala som trochu pažítky pre farebný efekt. Alebo na jar použijeme mladú cibuľku.
  3. Pokrájame párky po dĺžke, syr, kápiu, môžeme aj slaninku.
  4. Keď skončíme prípravné práce, začneme s roládou. Kuracie prsia narežeme na rezne a zľahka vyklepeme. Srnčí chrbát trochu vymastíme a vyložíme mäsom. Osolíme a okoreníme.
  5. Položíme nakrájané suroviny,
  6. praženicu,
  7. zase nakrájané suroviny.
  8. Navrch kuracie mäso, ktoré tiež osolíme a okoreníme. Podliala som trochou vody, aby sme mali šťavu na poliatie prílohy.
  9. Pečieme pri 200 st. C asi 40 minút. Výhodou je, že sa to nemusí počas pečenia kontrolovať.
  10. Po upečení opatrne zlejeme šťavu, roládu vyklopíme. Dobre sa krája zúbkovaným nožom a nie celkom horúca. Nám chutí so zemiakovým pyré.