Kuracia pečienka na husacej masti (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes som kúpila kuraciu pečienku. Mám doma husaciu masť , tak som na nej spravila
túto dobrotu.
5 - 7 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuraciu pečienku som umyla , odblanila a nakrájala.
- Potom som do širšieho hrnca dala roztopiť husaciu masť.
- Do roztopenej masti som vložila nakrájanú pečienku. Asi 5 minút som ju pražila v masti. Potom som hrniec prikryla pokrievkou , aby pečienka došla.
- Tu je hotová pečienka. Nechala som ju trochu vychladnúť , aby som ju mohla dať do mixéra.
- Než som dala pečienku do mixéra , tak som ju trochu osolila.Niekto pridáva do pečienky klinček , cesnak , mleté čierne korenie, červenú mletú papriku.
No ja som sa tentoraz rozhodla urobiť na prírodno , len so soľou.
Hneď som pečienku rozdelila do dvoch nádob , aby si syn mohol zobrať domov. Druhá zostane pre nás. No keď masť trochu stuhla , po tej ťažkej robote som vyhladla. Tak som si urobila ovocný čaj a natrela som si pečienku na chlieb . Dobrú chuť.