Kuracia pečienka na husacej masti (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som kúpila kuraciu pečienku. Mám doma husaciu masť , tak som na nej spravila túto dobrotu.

5 - 7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuraciu pečienku som umyla , odblanila a nakrájala.
  2. Potom som do širšieho hrnca dala roztopiť husaciu masť.
  3. Do roztopenej masti som vložila nakrájanú pečienku. Asi 5 minút som ju pražila v masti. Potom som hrniec prikryla pokrievkou , aby pečienka došla.
  4. Tu je hotová pečienka. Nechala som ju trochu vychladnúť , aby som ju mohla dať do mixéra.
  5. Než som dala pečienku do mixéra , tak som ju trochu osolila.Niekto pridáva do pečienky klinček , cesnak , mleté čierne korenie, červenú mletú papriku. No ja som sa tentoraz rozhodla urobiť na prírodno , len so soľou. Hneď som pečienku rozdelila do dvoch nádob , aby si syn mohol zobrať domov. Druhá zostane pre nás. No keď masť trochu stuhla , po tej ťažkej robote som vyhladla. Tak som si urobila ovocný čaj a natrela som si pečienku na chlieb . Dobrú chuť.