Kuracia nátierka

glosterka - fotkaglosterka, 19. februára 2011

Ľahučká diétna kuracia nátierka. Ostalo vám mäsko z kuracej polievky, aj mrkvička? Tak šup-šup, už len zomlieť, pridať ostatné suroviny a máme zdravú pochúťku.

15 minút
príprava

Suroviny

300 g, varené alebo pečené
50 g
1 ks, uvarené natvrdo
1 ks, varená
1/2 KL
 trošku




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso zbavíme kože a vykostíme. Zomelieme ho na mäsovom mlynčeku.

  2. 2

    Maslo vymiešame so soľou. Vmiešame doň mäso, najemno nastrúhané vajce a mrkvu. Zľahka premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou a ak treba soľou.

  3. 3

    Podávame s pečivom a zeleninou. Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

cica2
ďakujem za ďalší dobrý receptík :)
mirka414
Tak toto moja dcerka moze stale :D dakujem.a chutila aj mojim dennym detickam a to uz su ine fajnove papulky.
jankavaskova
ano, ja len dodavam, ze uvarene masko sa dobre mixuje aj ponornym mixerom, najma ak doplnite zeleninku, ktora je stavnata, alebo, ak ho nie je vela, mozte ho pretlacit cez cesnakovy pucic... ide to rychlo a pohodlne
glosterka
@jankavaskova , Jani, ďakujem za tip. Ponorný mixér mám, ale mäsko som s ním ešte neskúšala mixovať. Nemám taký špeciálny (s väčšou miskou a špeciálnymi nožmi) určený na mäso a napr. sekanie orechov a pod. Ja mám taký mixér Moulinex, kde je v návode upozornenie, že s ním nemôžem robiť zemiakové pyré... ale mám takú fintu, že tam dám viac mliečka, rozmixujem a postupne pridávam prelisované zemiačky a ručne domiešavam... Možno skúsim aj Tvoju fintu so šťavnatou zeleninkou... Uvidím ako to moja ponorka zvládne. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia