Kurací stehenný rezeň - podľa baču fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. septembra 2016

Toto je môj obľúbený kurací rezeň. Je z kuracieho stehna bez kostí a kože. A na ňom plnka z bryndze, nivy a zemiakov, ktorá je preštepená slaninou, cibuľou a cesnakom.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
125 g
100 g
500 g
1 ks
100 g
5 strúčikov
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Chyba tam masť bravčová, vajcia, soľ a korenie štyroch farieb.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne si osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením. Bryndzu a nivu si rozmrvíme na drobno. Ja som použil nivu ochutenú. Slaninu a cibuľu pokrájame na drobno a cesnak posekáme na malé kúsky.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme a krájame na drobno. Dáme do vyššieho hrnca, lebo potom to v ňom budeme miešať. Zalejeme vodou osolíme a uvaríme.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z uvarených zemiakov zlejeme vodu a pridáme do hrnca na horúce zemiaky bryndzu a nivu.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobré to premiešame a dáme zatiaľ bokom.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici roztopíme masť a na horúcej masti opečieme pripravené rezne z každej strany po dve minúty. Kladieme si ich na pripravený pekáč, na ktorom to pôjde do rúry zapiecť. Pekáč sme som si potrel masťou.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do výpeku na panvici dám najskôr slaninu opiecť. Potom pridám cibuľu. Nechám opiecť až trochu do hneda. Potom k ním pridám cesnak premiešam a keď prevonia odstavím panvicu zo sporáku.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Obsah panvice vylejem do zemiakov s bryndzou a nivou. Dobré premiešam a nechám vychladnúť. Potom pridám vajcia a premiešam. Plnka je pripravená.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na kuracie rezne nanesiem plnku a dám do rúry zapiecť na 20 minút pri 180°C.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po tej dobe to aj vidím, ako pekne sa to prepieklo. Vytiahnem z rúry a nechám trochu ochladnúť.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Servírujem na tanier. Ja som k ním použil kašu zemiakovú a pridal slivkový kompót ten mi k tomu najviac pasoval.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tu je ešte záber ako rezeň vyzerá v reze. To mäso s tou ochutenou plnkou ma veľmi dobrú chuť. Je to nenáročné jedlo na prípravu a pritom dobré. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Bača to měl hezky vychytané! S přílohou bych si starost nedělala, stačil by mi zeleninový salát. Ty jsi, milý Pítrs, podědil bačovu kuchárku?!
1x marcy
Ďakujem Vám za milé komentáre. Pre @Haji ja by som aj chcel no ona nechce. Ale vážne chodil som často k nemu a niečo sme spolu varili tak od vtedy. Milá @Tatranka ja to už robím dlho a je to dobrota. Bača to začal robiť, keď mu zakázali jesť mastné mäso. Tak on si kuracinu, takto pripravil. Bol to chlap veselá kopa. Mila @Izabella929 to verím, u nás to bolo na obed aj večeru.
1x haji