Kurací stehenný rezeň - podľa baču fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. septembra 2016

Toto je môj obľúbený kurací rezeň. Je z kuracieho stehna bez kostí a kože. A na ňom plnka z bryndze, nivy a zemiakov, ktorá je preštepená slaninou, cibuľou a cesnakom.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
125 g
100 g
500 g
1 ks
100 g
5 strúčikov
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Chyba tam masť bravčová, vajcia, soľ a korenie štyroch farieb.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne si osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením. Bryndzu a nivu si rozmrvíme na drobno. Ja som použil nivu ochutenú. Slaninu a cibuľu pokrájame na drobno a cesnak posekáme na malé kúsky.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme a krájame na drobno. Dáme do vyššieho hrnca, lebo potom to v ňom budeme miešať. Zalejeme vodou osolíme a uvaríme.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z uvarených zemiakov zlejeme vodu a pridáme do hrnca na horúce zemiaky bryndzu a nivu.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobré to premiešame a dáme zatiaľ bokom.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici roztopíme masť a na horúcej masti opečieme pripravené rezne z každej strany po dve minúty. Kladieme si ich na pripravený pekáč, na ktorom to pôjde do rúry zapiecť. Pekáč sme som si potrel masťou.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do výpeku na panvici dám najskôr slaninu opiecť. Potom pridám cibuľu. Nechám opiecť až trochu do hneda. Potom k ním pridám cesnak premiešam a keď prevonia odstavím panvicu zo sporáku.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Obsah panvice vylejem do zemiakov s bryndzou a nivou. Dobré premiešam a nechám vychladnúť. Potom pridám vajcia a premiešam. Plnka je pripravená.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na kuracie rezne nanesiem plnku a dám do rúry zapiecť na 20 minút pri 180°C.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po tej dobe to aj vidím, ako pekne sa to prepieklo. Vytiahnem z rúry a nechám trochu ochladnúť.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Servírujem na tanier. Ja som k ním použil kašu zemiakovú a pridal slivkový kompót ten mi k tomu najviac pasoval.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tu je ešte záber ako rezeň vyzerá v reze. To mäso s tou ochutenou plnkou ma veľmi dobrú chuť. Je to nenáročné jedlo na prípravu a pritom dobré. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Bača to měl hezky vychytané! S přílohou bych si starost nedělala, stačil by mi zeleninový salát. Ty jsi, milý Pítrs, podědil bačovu kuchárku?!
V pondelok dával šef kuchár Ihnačák,niečo podobnév Tv Doma,len s bravčovým kare bez kostí.Keď som videla to chutné a rýchle spracovanie,povedala som si že vyskúšam.Nemám mäsový recept s bryndzou.
No teraz tu je tento tvoj s kuracinkou a ten sa mi páči ešte viac.Takže chválim a bude tvoj recept na našom tanieri.
Ďakujem Vám za milé komentáre. Pre @Haji ja by som aj chcel no ona nechce. Ale vážne chodil som často k nemu a niečo sme spolu varili tak od vtedy. Milá @Tatranka ja to už robím dlho a je to dobrota. Bača to začal robiť, keď mu zakázali jesť mastné mäso. Tak on si kuracinu, takto pripravil. Bol to chlap veselá kopa. Mila @Izabella929 to verím, u nás to bolo na obed aj večeru.
No, to je riadne bačovina! A nielen pre baču, ale aj pre drevorubača:) Páči sa mi to, len ja by som masť zo slaninky zliala z panvice a ňou omastila ten pekáč, aby jej nebolo veľa v plnke. Ale to neznamená, že by som neochutnala aj z toho tvojho, mňaam :)
No člověče také bych rád chodil k bačovi do učení. Krásně popsané, to musí zvládnout každý a vypadá to skvěle. Ten bača byl ale koumák. Zdravíme Tě a připrav dalšího baču.
Dnes som to robila na otcovu oslavu. Teda @pitrs je to ohromné. Všetci chválili a dokonca otec mi povedal, že sa môžem aj vydať. A teraz vážne vďaka za recept tebe aj bačovi.
@Patroveckypitrs (12.9.2016 07:34)

Chcem sa poďakovať za skvelý recept ,hoci všetky tvoje ,ktoré som odskúšala boli famózne :-), ten dnešný chutil všetkým,no neprezradila som skôr,až po zjedení, obsah cesticka.,ja som piekla na papieri v plechu, ten som natrela vrstvou masti,časť plnky,poukladala som opečené rezne,u nás karé,a prikryla zasa plnku a zapiekla...no mňamka ! Všetci stolovnici hutali,čo za úžasný obal má mäso:-)

Pridaj komentár k receptu: