Kurací stehenný rezeň - podľa baču fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Toto je môj obľúbený kurací rezeň. Je z kuracieho stehna bez kostí a kože. A na ňom plnka z bryndze, nivy a zemiakov, ktorá Zobraziť celý popisToto je môj obľúbený kurací rezeň. Je z kuracieho stehna bez kostí a kože. A na ňom plnka z bryndze, nivy a zemiakov, ktorá je preštepená slaninou, cibuľou a cesnakom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Chyba tam masť bravčová, vajcia, soľ a korenie štyroch farieb.
-
2
Rezne si osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením. Bryndzu a nivu si rozmrvíme na drobno. Ja som použil nivu ochutenú. Slaninu a cibuľu pokrájame na drobno a cesnak posekáme na malé kúsky.
-
3
Zemiaky očistíme a krájame na drobno. Dáme do vyššieho hrnca, lebo potom to v ňom budeme miešať. Zalejeme vodou osolíme a uvaríme.
-
4
Z uvarených zemiakov zlejeme vodu a pridáme do hrnca na horúce zemiaky bryndzu a nivu.
-
5
Dobré to premiešame a dáme zatiaľ bokom.
-
6
Na panvici roztopíme masť a na horúcej masti opečieme pripravené rezne z každej strany po dve minúty. Kladieme si ich na pripravený pekáč, na ktorom to pôjde do rúry zapiecť. Pekáč sme som si potrel masťou.
-
7
Do výpeku na panvici dám najskôr slaninu opiecť. Potom pridám cibuľu. Nechám opiecť až trochu do hneda. Potom k ním pridám cesnak premiešam a keď prevonia odstavím panvicu zo sporáku.
-
8
Obsah panvice vylejem do zemiakov s bryndzou a nivou. Dobré premiešam a nechám vychladnúť. Potom pridám vajcia a premiešam. Plnka je pripravená.
-
9
Na kuracie rezne nanesiem plnku a dám do rúry zapiecť na 20 minút pri 180°C.
-
10
Po tej dobe to aj vidím, ako pekne sa to prepieklo. Vytiahnem z rúry a nechám trochu ochladnúť.
-
11
Servírujem na tanier. Ja som k ním použil kašu zemiakovú a pridal slivkový kompót ten mi k tomu najviac pasoval.
-
12
Tu je ešte záber ako rezeň vyzerá v reze. To mäso s tou ochutenou plnkou ma veľmi dobrú chuť. Je to nenáročné jedlo na prípravu a pritom dobré. Želám aj Vám dobrú chuť.
No teraz tu je tento tvoj s kuracinkou a ten sa mi páči ešte viac.Takže chválim a bude tvoj recept na našom tanieri.
Chcem sa poďakovať za skvelý recept ,hoci všetky tvoje ,ktoré som odskúšala boli famózne :-), ten dnešný chutil všetkým,no neprezradila som skôr,až po zjedení, obsah cesticka.,ja som piekla na papieri v plechu, ten som natrela vrstvou masti,časť plnky,poukladala som opečené rezne,u nás karé,a prikryla zasa plnku a zapiekla...no mňamka ! Všetci stolovnici hutali,čo za úžasný obal má mäso:-)