Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Toto je môj obľúbený kurací rezeň. Je z kuracieho stehna bez kostí a kože. A na ňom plnka z bryndze, nivy a zemiakov, ktorá je preštepená slaninou, cibuľou a cesnakom.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Chyba tam masť bravčová, vajcia, soľ a korenie štyroch farieb.
  2. Rezne si osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením. Bryndzu a nivu si rozmrvíme na drobno. Ja som použil nivu ochutenú. Slaninu a cibuľu pokrájame na drobno a cesnak posekáme na malé kúsky.
  3. Zemiaky očistíme a krájame na drobno. Dáme do vyššieho hrnca, lebo potom to v ňom budeme miešať. Zalejeme vodou osolíme a uvaríme.
  4. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu a pridáme do hrnca na horúce zemiaky bryndzu a nivu.
  5. Dobré to premiešame a dáme zatiaľ bokom.
  6. Na panvici roztopíme masť a na horúcej masti opečieme pripravené rezne z každej strany po dve minúty. Kladieme si ich na pripravený pekáč, na ktorom to pôjde do rúry zapiecť. Pekáč sme som si potrel masťou.
  7. Do výpeku na panvici dám najskôr slaninu opiecť. Potom pridám cibuľu. Nechám opiecť až trochu do hneda. Potom k ním pridám cesnak premiešam a keď prevonia odstavím panvicu zo sporáku.
  8. Obsah panvice vylejem do zemiakov s bryndzou a nivou. Dobré premiešam a nechám vychladnúť. Potom pridám vajcia a premiešam. Plnka je pripravená.
  9. Na kuracie rezne nanesiem plnku a dám do rúry zapiecť na 20 minút pri 180°C.
  10. Po tej dobe to aj vidím, ako pekne sa to prepieklo. Vytiahnem z rúry a nechám trochu ochladnúť.
  11. Servírujem na tanier. Ja som k ním použil kašu zemiakovú a pridal slivkový kompót ten mi k tomu najviac pasoval.
  12. Tu je ešte záber ako rezeň vyzerá v reze. To mäso s tou ochutenou plnkou ma veľmi dobrú chuť. Je to nenáročné jedlo na prípravu a pritom dobré. Želám aj Vám dobrú chuť.