Kurací šalát

Autor receptu: fionecka

ľahké letné, sýte a delikátne .....

15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu nakrájame nadrobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Posypeme hojne korením na pečené kura a prudko opečieme. Necháme vychladnúť.
  2. V malom hrnci roztopíme v troške mlieka tavený syr. Ochutíme cesnakom - môže byť aj sušený, a vegetou. Do mierne vychladnutého syrovo cesnakového dresingu primiešame kyslú smotanu. Necháme vychladnúť, ale občas miešame, aby sa neutvorila na povrchu kožka.
  3. Keď je kura aj dressing vychladnuté, zmiešame so zeleninou a dáme vychladiť. Najlepšie chudí s cesnakovými pizza tyčinkami, alebo celozrnnými hriankami.