Kurací šalát
Autor receptu: fionecka
ľahké letné, sýte a delikátne .....
15 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu nakrájame nadrobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Posypeme hojne korením na pečené kura a prudko opečieme. Necháme vychladnúť.
- V malom hrnci roztopíme v troške mlieka tavený syr. Ochutíme cesnakom - môže byť aj sušený, a vegetou. Do mierne vychladnutého syrovo cesnakového dresingu primiešame kyslú smotanu. Necháme vychladnúť, ale občas miešame, aby sa neutvorila na povrchu kožka.
- Keď je kura aj dressing vychladnuté, zmiešame so zeleninou a dáme vychladiť. Najlepšie chudí s cesnakovými pizza tyčinkami, alebo celozrnnými hriankami.