Kurací perkelt na víne s trhancami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Alebo ako ho mi voláme,,lietajúce trhance,,Možno sa vám nebudú páčiť trhance, ale tu
okolo nás sa robia a sem tam sa žiada aj niečo mimo uniformity...niečo, čo nie je krásne
úhľadne pokrájané na rezance, alebo kocky..
2 porcie |
70 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si urobila trhance...preosiala som si polohrubú múku..pridala 2 celé vajcia..
- Vymiesila poriadne tvrdšie cesto...nechala som ho pol hodinu odpočinúť...
- Pokiaľ cesto odpočívalo, urobila som si perkelt...kridla som poriadne umyla..do rajnice dala 1 lyžicu masti a pokrájala celú cibuľu na kocky...
- pridala som umyté krídla, nechala podusiť, potom pridala soľ, korenie,mletú červenú papriku, lečo a dusila...po 15 min. som pridala 2 lyžice červeného vína a duslia...občas treba pomiešať...
- oddýchnuté cesto som vyvaľkala na koleso...pokrájala na rovnaké pásy, ako na rezance...
- pás som chytila so ruky a vo zvislej polohe som z neho trhala hocijaké kúsky,,,môžte si trhať aj väčšie kusy, ako sa vám páči...keď ich robím s orechami, tak trhám dlhšie kusy a potom to na tanieri vyzerá , ako stuha...
- natrhané trhance..
- Dala som zovrieť vodu, osolila a varia sa presne tak , ako ostatné cestoviny...uvarené som vybrala, zcedila, opláchla vodou..potom poliala olejom, aby sa nezlepili...takto vyzerajú hotové...
- už sa dovaril aj perkelt...
- takto vyzerajú trhance na tanieri.....však nie sú ani škaredé..
- Na trhance som uložila perkelt, ozdobila a pridala papriku plnenú kapustou na kyslo.. prajem vám dobrú chuť..