Kurací perkelt na víne s trhancami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Alebo ako ho mi voláme,,lietajúce trhance,,Možno sa vám nebudú páčiť trhance, ale tu okolo nás sa robia a sem tam sa žiada aj niečo mimo uniformity...niečo, čo nie je krásne úhľadne pokrájané na rezance, alebo kocky..

2
porcie
70 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si urobila trhance...preosiala som si polohrubú múku..pridala 2 celé vajcia..
  2. Vymiesila poriadne tvrdšie cesto...nechala som ho pol hodinu odpočinúť...
  3. Pokiaľ cesto odpočívalo, urobila som si perkelt...kridla som poriadne umyla..do rajnice dala 1 lyžicu masti a pokrájala celú cibuľu na kocky...
  4. pridala som umyté krídla, nechala podusiť, potom pridala soľ, korenie,mletú červenú papriku, lečo a dusila...po 15 min. som pridala 2 lyžice červeného vína a duslia...občas treba pomiešať...
  5. oddýchnuté cesto som vyvaľkala na koleso...pokrájala na rovnaké pásy, ako na rezance...
  6. pás som chytila so ruky a vo zvislej polohe som z neho trhala hocijaké kúsky,,,môžte si trhať aj väčšie kusy, ako sa vám páči...keď ich robím s orechami, tak trhám dlhšie kusy a potom to na tanieri vyzerá , ako stuha...
  7. natrhané trhance..
  8. Dala som zovrieť vodu, osolila a varia sa presne tak , ako ostatné cestoviny...uvarené som vybrala, zcedila, opláchla vodou..potom poliala olejom, aby sa nezlepili...takto vyzerajú hotové...
  9. už sa dovaril aj perkelt...
  10. takto vyzerajú trhance na tanieri.....však nie sú ani škaredé..
  11. Na trhance som uložila perkelt, ozdobila a pridala papriku plnenú kapustou na kyslo.. prajem vám dobrú chuť..