Kura s nivou a smotanou
Autor receptu: zemo
Ďalší s televíznych receptov. Na TV Prima pred deviatimi rokmi. Už si nepamätám, kto ho ponúkal. Kašľať však na hententity celebrity. Rozhodujúce je kura s nivou a smotanou. Jednoduchý recept pre začiatočníkov a na jesenný tanier ako stvorený.
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Položíme ich na vymastený plech. Nesolíme.
- Na zemiaky poukladáme kúsky kuraťa, ktoré sme najprv alebo osolili alebo bez soli posypali grilovacím korením, lebo v ňom je aj soľ. Mäso potrieme roztlačenou polovicou cesnaku - 4 strúčiky. Zvyšný cesnak pokrájame na kúsky a posypeme ním aj zemiaky.
- Pridáme na hrubo nakrájaný syr a zalejeme všetko smotanou. Pôvodný recept neuvádzal či sladkou alebo kyslou. Keďže zalievame, tak to bude asi so sladkou smotanou. Nič sa však nestane, ak kyslú rozhabarkáte s mliekom, aby bola tekutá a tú dáte na zemiaky, kura a syr.
- Pečieme na normálnej kuracej teplote asi hodinu. Odporúčam prvú polovicu času zakryť alobalom, potom odkryť a zapiecť.