Kura s medom na pive (fotorecept)

Autor receptu: lubja

Jednoduché, rýchle a chutné a hlavne bez kopy špinavého riadu.

15 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Nástup hlavných účinkujúcich
  2. Umyté kurča rozkrojíme, osolíme a potrieme rozpučeným cesnakom.Ja som robila len pre dvoch z 2 kuracích stehien. Do pekáča alebo zapekacej misky položíme plátky údenej slaninky a na ňu rozložíme časti kurčaťa.Pečieme 20min.
  3. Pridáme osolené zemiaky pokrájané na štvrtky- Pečieme 10 min.
  4. Pripravíme si marinádu z piva , horčice a medu
  5. Zemiaky pomiešame a polejeme kura aj zemiaky pripravenou marinádou. Dáme piecť. Polievame každých 10 min až kým nie je mäsko mäkké a všetko pekne červené.Chuť medu s cesnakom a tmavým pivom je vynikajúca.