Kura s medom na pive (fotorecept)
Autor receptu: lubja
Jednoduché, rýchle a chutné a hlavne bez kopy špinavého riadu.
15 minút príprava |
50-60 minút na 200 °C |
Postup
- Nástup hlavných účinkujúcich
- Umyté kurča rozkrojíme, osolíme a potrieme rozpučeným cesnakom.Ja som robila len pre dvoch z 2 kuracích stehien. Do pekáča alebo zapekacej misky položíme plátky údenej slaninky a na ňu rozložíme časti kurčaťa.Pečieme 20min.
- Pridáme osolené zemiaky pokrájané na štvrtky- Pečieme 10 min.
- Pripravíme si marinádu z piva , horčice a medu
- Zemiaky pomiešame a polejeme kura aj zemiaky pripravenou marinádou. Dáme piecť. Polievame každých 10 min až kým nie je mäsko mäkké a všetko pekne červené.Chuť medu s cesnakom a tmavým pivom je vynikajúca.