Kura pečené na masle s rascou

Autor receptu: pusta

Ak potrebujem pripraviť rýchle, jednoduché a chutné jedlo, pripravím toto kura. Tento môj vlastný recept pripravujem aj vtedy, ak je doma niekto chorý a môže jesť len ľahšie diétne jedlo. V tejto úprave sú aj prsíčka šťavnaté.

6-8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kura naporcujeme a nasolíme. V širšom hrnci rozohrejeme olej s maslom a opečieme porcie kuraťa do zlato-žlta. Posypeme rascou, podlejeme trochou vody. Chrbát kuraťa, krídla a krk nerobím, ale si ho ponechám na inú úpravu ako napr. perkelt, paprikáš, polievku, prípadne iné.
  2. Prikryté vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov a pečieme za prelievania výpekom a podlievania vodou 30 minút.
  3. Podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakmi v rôznej úprave podliate vypečenou šťavou a s kompotom alebo rôznou zeleninou.