Kura pečené na masle s horčicou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Takéto upečené kura so zemiakovou kašou mi chuti už mnoho rokov.

4
porcie
15 minút minút
príprava
80 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Kura očistím a orežem tukové kúsky kože. Osolím a trošku posypem vegetou. Do pekáča nakrájam cibuľu na kolieska a na ne uložím kura. Trochu cibule aj do dnu kuraťa.
  2. Asi v 1dcl vody rozmiešam horčicu.
  3. Opatrne polejem kura nech sa soľ z neho nespláchne. Posypem práškovým cesnakom. Nohy zviažem nech sa pri pečení neroztiahnu na steny pekáča a tam potom prilepia.
  4. Polovicu z masla nakrájam na plátky a naukladám na kura, ktoré dám potom piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 1 hodinu prikryté druhou polkou pekáča. Za tu hodinu si urobím zemiakovú kašu kde miniem druhu polku masla a mlieko.
  5. Po hodine kura pečiem otvorené a často polievám výpekom tak asi 20 minút. Čas samozrejme zavisí od typu rúry. Takto vyzerá hotové kura, ktoré neskutočné vonia.
  6. A už môže na tanier nejaká obloha a môžme mľaskať. Dobrú chuť vám prajem. Zemiaková kaša mi doladí tu správnu chuť kuraťa aspoň mne. Teraz si predstavte ako sa Vám bude snívať o kurati na masle s horčicou.