Kura pečené na masle s horčicou (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Takéto upečené kura so zemiakovou kašou mi chuti už mnoho rokov.
4 porcie |
15 minút minút príprava |
80 minút minút na 180°C °C |
Postup
- Kura očistím a orežem tukové kúsky kože. Osolím a trošku posypem vegetou. Do pekáča nakrájam cibuľu na kolieska a na ne uložím kura. Trochu cibule aj do dnu kuraťa.
- Asi v 1dcl vody rozmiešam horčicu.
- Opatrne polejem kura nech sa soľ z neho nespláchne. Posypem práškovým cesnakom. Nohy zviažem nech sa pri pečení neroztiahnu na steny pekáča a tam potom prilepia.
- Polovicu z masla nakrájam na plátky a naukladám na kura, ktoré dám potom piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 1 hodinu prikryté druhou polkou pekáča. Za tu hodinu si urobím zemiakovú kašu kde miniem druhu polku masla a mlieko.
- Po hodine kura pečiem otvorené a často polievám výpekom tak asi 20 minút. Čas samozrejme zavisí od typu rúry. Takto vyzerá hotové kura, ktoré neskutočné vonia.
- A už môže na tanier nejaká obloha a môžme mľaskať. Dobrú chuť vám prajem. Zemiaková kaša mi doladí tu správnu chuť kuraťa aspoň mne. Teraz si predstavte ako sa Vám bude snívať o kurati na masle s horčicou.