Pstruh

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava

Postup

  1. Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1,5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky slaniny natrieme tenkú vrstvu horčice, prekryjeme rovnako širokým plátkom šunky a posypeme pamajoránom. Slaninku so šunkou obvinieme cez stred podkovičky.
  2. Rybu opražíme na roztopenom masle – najprv sprudka z oboch strán odkryté a potom pár minút pomaly z každej strany prikryté.
  3. Ako príloha sa hodí vo vývare uvarený ružičkový kel, na olivovom oleji opražená čakanka, ktorú na záver podlejeme trochou bieleho vína a dochutíme pár strekmi balzamikového octu. Prílohu doplníme zelerovou slamou – natenko nakrájaný zeler vložíme do vriacej vody, keď opäť zovrie, tak ho scedíme a opražíme dochrumkava na masle.