Pstruh
Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1,5 cm, ktoré
osolíme a okoreníme. Na plátky slaniny natrieme tenkú vrstvu horčice, prekryjeme rovnako širokým plátkom
šunky a posypeme pamajoránom. Slaninku
so šunkou obvinieme cez stred podkovičky.
- Rybu opražíme na roztopenom masle – najprv sprudka z oboch strán odkryté a potom pár minút pomaly z každej strany prikryté.
- Ako príloha sa hodí vo vývare uvarený ružičkový kel, na olivovom oleji opražená čakanka, ktorú na záver podlejeme trochou bieleho
vína a dochutíme pár strekmi balzamikového octu. Prílohu doplníme zelerovou slamou – natenko nakrájaný zeler vložíme do vriacej vody, keď opäť zovrie, tak ho scedíme a opražíme
dochrumkava na masle.
|