Kukurica s makom od starkej Marky

jaroslava31 - bez fotkyjaroslava31, 28. februára 2010

Túto zvláštnu kombináciu robievala moja starká Marka na páračky. Pozvala svoje kamarátky, ktoré vždy rada hostila a pripravila im dobroty. Veľmi som sa na Zobraziť celý popisTúto zvláštnu kombináciu robievala moja starká Marka na páračky. Pozvala svoje kamarátky, ktoré vždy rada hostila a pripravila im dobroty. Veľmi som sa na to ako dieťa tešila, lebo táto zvláštnosť bola mojou obľúbenou a keď som ju vyjedala, vždy som myslela na to, keby som im do toho bielučkého peria kýchla

5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  lyžice
1  dcl




Postup

  1. 1

    Niekedy sa varievala na to suchá vylúpaná kukurica, ale to dlho trvalo. Dnes si otvorím konzervu sladkej kukurice a nasypem na to asi za hrsť mletého maku.

  2. 2

    Z cukru a vody urobím vriaci sirup a zalejem tým kukuricu s makom. Lahôdka je hotová, je dobrá aj studená.

  3. 3

    Zvláštne, jednoduché, keď ma doma dobehne mlsná .

Diskusia k receptu

babidka
Velmi zaujimave , tak taka kombinacia by ma teda nenapadla . vecer ked ma prepadne ta potvora co mi nasepkava do ucha " daj si nieco dobre , daj , daj, daj..skus tu cokoladku co mas odlozenu pre vnucata ..." tak ju asi skusim oklamat kukurickou .
tetuska
asi by som to nezjedla, keď čítam recept táto kombinácia mi nesedí
jaroslava31
Kto sa bojí, nech nejde do lesa, v našom prípade na varechu. Je to skutočne zvláštne, ale mne a mnohým, čo to ochutnali sa to veľmi páčilo. Ale nie je to povinné papať. Keď prídeš ku mne tetuška, ponúknem Ti niečo iné.
sovka62
No toto, ešte niekto okrem mňa si pamätá túto maškrtu? Poznám ju z detstva, aj keď vtedy to pre nás nebola maškrta, mávali sme ju na večeru. Mama ju robievala zo suchej kukurice (ale len z jednej odrody, ktorú na to pestovala, zrnká boli navrchu guľaté a vždy sa odkladala zvlášť). Kukuricu si deň dopredu namáčala a potom varila v mierne osladenej vode. Spomínala som to raz kolegyniam a ofrňovali sa, že to by oni nejedli. Len jedna to poznala a sľúbila mi, že pár kláskov kukurice mi donesie od svojej mamy, ktorá ju ešte pestuje. Tak som to pripravila a v dvoch 7-dcl pohároch som vzala do roboty. Frfľošky ochutnávali a chválil a ochutnávali a chválili, takže sa mi nakoniec neušlo. Ešte že som trošku zobla doma. Z konzervovanej kukurice som to neskúšala, zdá sa mi dosť sladká, ale asi by som vynechala ten med, ktorým ju mama sladievala a bude to v poriadku. Pekne som si pripomenula detstvo. Ďakujem Ti.
tinca
Jaroslava, prpeáč,ale zdá sa mi to prekombinované, to spojenie kukurica,mak no neviem, kukuricu nemusím, lebo nadúva a mak uspáva. jedno sa prieči s druhým, ale možno to chutí dobre,ale pre mňa len na okoštovku.
hrudka
Je to dobrota, ako dieťa som to jedávala u starých rodičov... Kto neochutná... škoda.
alena45
je to prastará pochúťka, ktorá sa tradične podávala na páračkách, ako hovorí autorka. A myslím, že sa kukurica s makom poliala prepusteným maslom. Tá kukurica bola tuším osemradová, a máš pravdu, používala sa len táto odroda.
Ale mám pripomienku k názvu receptu. Keď neuvádzaš pôvodný recept, ale tvoju úpravu, nemala by si tam spomínať starkú Marku. Alebo starká Marka robila túto pochúťku z konzervy ?
jaroslava31
Je pravda, že moja starká kukuricu poctivo varila, ale ja som bola vtedy ešte veľmi malá a veru neviem, aký druh na to použila. Nejde tu predsa o názov, išlo mi o to, aby som aj Vám pripomenula jedlo, ktoré dnes sa už nevarí bežne, mnohé ho nikdy nejedli a my trochu staršie sme naň dávno zabudli. A Varecha je predsa aj o tom.
martina34
ja som sa tiež divila, keď som sa vydala do V. Krtíša a svokra toto jedlo spomínala ako to robievali na páračkách a aké to bolo chutné...
cinkla
jaroslava31 - hrozne sa mi to paci. Tak , aby si vedela, napriek vsetkym Tvojim neprajnikom spravim t.r. Tvoju kukuricu s makom s bobalkami na Vianoce. Nech je zmena a sranda. A Ty Tinca co to pleties ? Mak je zdravy, obsahuje Mg a Fe a kukurica je tiez dobra, tak to spolu nemöze byt zle .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia