Lekvárové koláče
Lekvárové koláče

Kuchončeky - jednoduché koláčiky so slivkovým lekvárom fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 11. októbra 2019
Kuchončeky - jednoduché koláčiky so slivkovým lekvárom (fotorecept)
Foto: siuuu

Recept som našla pred pár rokmi v nejakom časopise o varení. Najskôr ma zaujal názvom (kuchončeky) a potom svojou jednoduchou prípravou a nenáročnosťou na Zobraziť celý popisRecept som našla pred pár rokmi v nejakom časopise o varení. Najskôr ma zaujal názvom (kuchončeky) a potom svojou jednoduchou prípravou a nenáročnosťou na suroviny. Pôvodný recept som nakoniec doplnila o jogurt (kyslú smotanu), pretože koláčiky boli hutné a suché a škoricu, ktorá sa mi ku koláčikom hodila. Sú to koláčiky na rýchle zjedenie, najlepšie sú čerstvé - vtedy sú výborné. Neskôr ich pred podávaním treba zohriať v mikrovlnke. Ja robievam iba toľko, čo stihneme hneď minúť.

18
porcií
15 minút
príprava
15-16 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
50 g
1 ČL
140 g hustý neochutený
100-150 ml
Na posypanie:
Na vymastenie pekáča:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem lekváru zmiesime na hladké a pružné cesto (múku odporúčam preosiať a vodu pridávať postupne), vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo podložke na hrúbku 0,5 - 1 cm. Namiesto jogurtu sa dá použiť aj kyslá smotana alebo napr. acidofilné mlieko.

  2. 2

    Pohárom alebo vykrajovačkou vykrojíme kolieska (priemer som mala 8 cm), dnom menšieho pohára do stredu urobíme jamku, lyžičkou do nej dáme lekvár, kolieska preložíme na pekáč potretý olejom a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 15-16 minút.

    Kuchončeky - jednoduché koláčiky so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení jemne poprášime práškovým cukrom a mletou škoricou, alebo škoricovým cukrom, necháme pár minút trocha vychladnúť a hneď podávame. Ako som hore písala - najlepšie sú čerstvé. Ak chcete aby boli koláčiky chutné aj na druhý deň, treba ich pred podávaním na pár sekúnd dať do mikrovlnky zohriať. Koláčiky na rýchle zjedenie.

    Kuchončeky - jednoduché koláčiky so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Chutné koláčiky, zajímavé těsto. S radostí bych dala testovací vzoreček, lákavá fota. Pěkný receptík, díky za sdílení, jsi šikulka!!
siuuu
@haji , @kvakac ... ďakujem, áno sú to jednoduché a chutné koláčiky - dobrá alternatíva ku kysnutým lekvárovým buchtám pre tých, ktorí nemôžu z nejakého dôvodu kysnuté cesto
2x haji a kvakac