Foto: kajusiqq
Čokoláda, banány sú skvelá kombinácia a táto kubánska torta je ľahká a svieža. Môj prvý pridaný recept na varechu v roku 2014 tak vám chcem Zobraziť celý popisČokoláda, banány sú skvelá kombinácia a táto kubánska torta je ľahká a svieža. Môj prvý pridaný recept na varechu v roku 2014 tak vám chcem všetkým popriať všetko dobré do nového roku:)
Postup
-
1
Vajíčka ušľaháme s cukrom, pridáme mlieko. Šľaháme tak dlho až kým sa nam nevytvorí hustá pena.
-
2
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. K vajíčkam pridáme po lyžičkách múku jemne vmiešavame. Tortovú formu ja som použila 26 cm som vystlala papierom na pečenie a boky vymazala a vysypala múkou Vlejeme pripravené cesto.
-
3
Pečieme pri teplote 160-180° C približne 20 minút.
-
4
Parížska šľahačka: Deň vopred privedieme k varu šľahačku spolu s kakaom(kakao rozmiešame v troške studenej šľahačky) Vypneme a uložíme do chladničky. Na druhý deň už iba vyšľaháme.
-
5
Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie vrch korpusu jemne posťahovať Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným . Naukladáme banány ktoré narežeme pozdlž
-
6
Na banány natrieme šľahačku aj po bokoch a odložíme do chladničky
-
7
Čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru a Heru premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty.Môžme aj po bokoch a nakoniec necháme stuhnúť.
-
8
A krájame:) Viac fotiek: http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/12/kubanska-torta.html
-
9
Prajem krásny rok pred vami:) Viac receptov: http://kajusiqq.blogspot.sk/
Ukladam a vyskusam.
chodím pozerať-občas-na tvoj blog..
Zdravý a krásny rok 2014@kajusiqq
@martamm rastlinnú šľahačku môžte kúpiť minimálne pol litrovú ale zvyčajne litrovú pol litrová je madarská holépredávajú ich v cukrárňach a špecializovaných obchodoch na cukrovinky:).....je lešpeia pretože držísvoj tvar bez stužovača a je už sladená čiže s nou nie su starosti:)
Recept je už v kk.Ďakujem.
www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-8ybgkt.sk.h...
Po čase vyskúšam určite aj jednu a aj druhú šľahačku.Ďakujem ti viera1.