Kubánska torta

Autor receptu: kajusiqq

Čokoláda, banány sú skvelá kombinácia a táto kubánska torta je ľahká a svieža. Môj prvý pridaný recept na varechu v roku 2014 tak vám chcem všetkým popriať všetko dobré do nového roku:)

Postup

  1. Vajíčka ušľaháme s cukrom, pridáme mlieko. Šľaháme tak dlho až kým sa nam nevytvorí hustá pena.
  2. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. K vajíčkam pridáme po lyžičkách múku jemne vmiešavame. Tortovú formu ja som použila 26 cm som vystlala papierom na pečenie a boky vymazala a vysypala múkou Vlejeme pripravené cesto.
  3. Pečieme pri teplote 160-180° C približne 20 minút.
  4. Parížska šľahačka: Deň vopred privedieme k varu šľahačku spolu s kakaom(kakao rozmiešame v troške studenej šľahačky) Vypneme a uložíme do chladničky. Na druhý deň už iba vyšľaháme.
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie vrch korpusu jemne posťahovať Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným . Naukladáme banány ktoré narežeme pozdlž
  6. Na banány natrieme šľahačku aj po bokoch a odložíme do chladničky
  7. Čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru a Heru premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty.Môžme aj po bokoch a nakoniec necháme stuhnúť.
  8. A krájame:) Viac fotiek: http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/12/kubanska-torta.html
  9. Prajem krásny rok pred vami:) Viac receptov: http://kajusiqq.blogspot.sk/