Krúpy s kyslou kapustou

Autor receptu: hralka

Málokde vidím jedlo s krúpami a tak pridávam jeden receptík,aj s kyslou kapustou,čo mi veľmi chutí aj aj mojím "ochutnávačkám"

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Krúpy si preberieme a prepláchneme vodou a dáme variť do horúcej vody osolenej (ja všetko solím len Solčiankou),pridáme bobkové listy a prelisovaný cesnak(tiež podľa chuti,takže ja dávam viac) a varíme asi 15-20 min.Treba vyskúšať,aby sa nerozvarili (ochutnajte).Po uvarení zlejte vodu a nechajte ich odkvapkať(ja ich aj prepláchnem na site.,aby neboli mazlavé a mali vôňu).
  2. Do pekáča (používam z jenského skla)dáme trochu oleja,na dno rozhrnieme uvarené krúpy,poukladáme klobásu nakrájanú na hrubšie kolieska cca 5 mm,navrstvíme kyslú kapustu(dávam surovú aj trochu kapustnej vody),posypeme Solčiankou a zalejeme kyslou smotanou,v ktorej rozhabarkujeme mletú papriku)ja všetko pikantné) a mleté čierne korenie.
  3. Dáme do rúry piecť alebo ak použijete obvarenú kapustu,tak to stačí trochu dlhšie zapiecť.Ja robím len zo surovej kapusty,takže to pečiem dlhšie a je to podľa mojej chuti mňamkavejšie).Jedávam to s domácim rascovým chlebíkom,ktorý pečiem v domácej pekárničke popritom.Vyskúšajte o prajem dobrú chuť.