Foto: zabiatko66
Včera som varila krúpkovú polievku s údenými rebrami.
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené rebrá dáme variť do vody, pridáme 3-4 ks čierne korenie.
-
2
Medzi tým si očistíme zeleninu.
-
3
zeleninu nakrájame na drobné kúsky
-
4
Varíme spolu s rebrami. Pridáme 1 zeleninový bujón, suchú petržlenovú vňať, soľ, vegetu a varíme na malom ohni asi 20 min. pokiaľ nie je zeleninka polomäkká
-
5
Jačmenné krúpy dobre premyjeme vo vode.
-
6
Nakrájame si zemiaky na malé kocočky.
-
7
Krúpy, zemiaky a kelový list pridáme na koniec. Varíme ešte asi 15-20 min.
-
8
údené rebrí vyberieme s hotovej polievočky a môžeme papkať. Dobrú chuť.
Ked ju varím, máme ju za 1. aj za 2 .jedlo, údené potom s chlebom.
Hodí sa na sobotu, ked je vela práce vonku.
(Bujón nebol potrebný)