Krupito

Autor receptu: brambora

Mala som 30 minút na prípravu večere, tak tu je... :) Nečakala som, že to bude také dobré ale bolo to prudko jedlé. :)

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si urobíme tarhoňu. Hrnček tarhone chvíľu opražíme na troche oleja, pridáme dva hrnčeky vody, posolíme. Necháme zovrieť a dáme do vyhriatej rúry na 20 minút pri 180 C. Alebo si každý uvarí po svojom. :)
  2. Údené mäso si nakrájame na kocky a osmažíme na troche oleja do chrumkava. Pridáme jarnú cibuľku, mleté čierne korenie a už len minútku smažíme.
  3. Mäsko vmiešame do uvarenej tarhone a môžme podávať. Ja som si to dala len tak, ale muž mal k tomu klasický rezník. :) Hodil by sa k tomu aj syrový rezeň. Dobrú chuť!