Krupicový nákyp

Autor receptu: vikinkavikinka

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka vmiešame krupicu a miešame kým nezhustne. Rozbijeme vajcia, oddelíme a žĺtka dáme do masy. Pridáme maslo. Ušľaháme bielky so štipkou soli a vmiešame do zmesi. Polovicu zmesi dáme naspodok do maslom vymastenej nákypovej formy.
  2. Ošúpeme jablká a nakrájame ich na plátky. Nakrájané jablká, poukladáme na zmes. Kto bude chcieť, môže na jablká posypať trochu sušených hrozienok.
  3. Do zvyšnej zmesi, nasypeme 2 ČL kakaa a zmiešame. Keď to máme, dáme to na jablká a vložíme do rúry. Pečieme približne 45 minút na 200 stupňov C.