Foto: eldina
Milovníci krupicovej kaše nikdy nejedli lepší koláč, snáď len podľa mojich receptov...:))...tento je fantastický a veľmi jednoduchý.../lenivá Eldina len také robí/..:)
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
najprv dať do misky šľahačku /nevyšľahanú/, pridať do nej krupicu, zamiešať a nechať cca 20 min. postáť/aby napučala/
-
3
potom /po 20 minútach/ vymiešať mixérom vo väčšej miske vajcia s cukrom, pridať vanilkovú cukor, tvaroh, prášok do pečiva a napučanú krupicu....
-
4
plech /ja som dala najväčší,koláč nie je veľmi vysoký, ak ho chcete vyšší-dajte menší plech/ vymastiť a posypať múkou...cesto naň vyliať
-
5
do predriatej trúby na 170 °C dať piecť na 20 minút...potom dať von a posypať broskyňami../na originál recepte boli polovičky broskýň, ale to by som musela mať pri mojej veľkosti plechu aj 4 konzervy a toľko € sa mi už nechcelo investovať/..:)))..takto som pokrájala na malé kúsky 6 polovíc broskýň/ano, až toľko!! ich bolo v jednej konzerve!!/..:)
-
6
broskyne trochu pritlačiť a dať piecť ešte na cca 30 minút.....
-
7
pred dopečením rozpustiť v hnčeku na slabom plameni pár PL lekváru /p.p./a natrieť na upečený koláč...
-
8
koláč je fantastický a mäkkučký..zatiaľ môj favorit medzi receptami,čo mám najmä pre bezzubých....:)).....všetka manuálna príprava je maximálne 5 minút....také koláče Eldina miluje.....:))...do času prípravy ale dám celkový čas, aj s napučaním krupice a pečením...
keď budem koláčik robiť z polovičnej dávky,tiež ho treba predpiect 10 minút??? Ďakujem krásne za odpoveď, a peknú nedeľu prajem..