Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky si nasypeme detskú krupicu. Prilejeme mlieko a vidličkou prešľaháme. Pridáme vajíčko a primiešame k zmesi. Prisypeme vanilkový cukor, štipku soli, A kávovú lyžičku kypriaceho prášku. Všetko spolu vyšľaháme na jemné tekuté cestíčko.
- 2
Do dolkovej panvice si dáme trochu oleja. Na jednu dolku dáme asi dve polievkové lyžice cesta. Opražíme z oboch strán do zlata.
- 3
Servírujeme nasledovne: Vždy dve dolky zlepíme lyžicou džemu podľa chuti. Na vrch uložíme kôpku jemného tvarohu. Na záver dolky posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super pošušňanda! Zrovna dnes som chcela napísať recept na dolky, ale tam dávam trošku kvásku, medzi dve dám šípkový lekvár štedro posypaný pomletými orechami.
To je spôsob "na sladko", ale veľmi mi chutili dolky špenátové, ktoré robievala moja kamarátka Katka. Presne ten istý postup, len neboli sladké, narobila ich plný "vangl", vždy cez víkend na chate, keď sme sa tam všetci zišli, stále bolo málo. Volali sme ich pehavé dolky . Nič sa na ne nedávalo, len sa napiekli a vyťahovali z misy rovno do huby.
Robievam iba krupicovo tvarohove knedlicky, ktore manzel chce casto a recept od @Cistinky ma este nesklamal... musim si kupit taky dolkovac - tu som to za cele roky este nevidela, takze o darceku uz rozmyslat nemusim... pozdravujem!