Foto: babkamt
Moja vnučka má v sobotu meniny.Terezka sa už týždeň vypytuje,či jej niečo upečiem.Rozhodla som sa upiecť krtkovu tortu.
na 170 °C
Suroviny
Na korpus: | |
32 dkg |
|
18 dkg |
|
3 ks čerstvé |
|
3 PL |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
Krém: | |
250 g |
|
400 ml |
|
250 ml |
|
100 g |
|
3 ks |
|
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
2
Do mixéra som rozbila 3 vajcia,pridala som štipku soli.Vajcia som miešala asi 12 min,kým som pridala cukor.Miešala som,kým sa cukor nerozpustil.
-
3
Do dobre vyšľahaných vajec som striedavo po kvapkách pridávala olej a mlieko.
-
4
Nakoniec som ručne metličkou vmiešala múku s kypriacim práškom a kakaom.
-
5
Cesto som vyliala do formy. Na spodok formy som dala papier na pečenie a boky som vymastila a vysypala múkou.Tortu som piekla 35 minút na 170 stupňoch.Po upečení som ju nechala vychladnúť.
-
6
Nožíkom som tortu zvnútra obrezala 2 cm od kraja.Tiež som nožíkom vyrezala v strede mriežku,aby sa mi ľahšie dal vybrať stred korpusu lyžicou.Tieto odrezky som dala do misky,v dlani som ich pomrvila.Budem ich potrebovať na dokončenie torty.Vyrezaný korpus som pokvapkala šťavou zo zavarených višní.
-
7
Ingrediencie na plnku: Na plnku som zmiešala kyslú smotanu s tvarohom,3 vanilkami a 1 pl práškového cukru.Čokoládu som nastrúhala.Šlahačku som vyšľahala so Smetafixom.
-
8
Nakoniec som všetko spolu zmiešala.A teraz som sa rýchlo blížila do finále.
-
9
Do vydlabaného stredu korpusu som natrela asi štvrtinu krému.Na to som uložila priečne rozrezané banány.
-
10
Na banány som dala zvyšok krému.Snažila som sa vytvoriť kopček.Krémom som natrela aj boky korpusu.
-
11
Pomrveným stredom korpusu som obložila celú tortu a dala ju do chladničky do druhého dňa,kým príde naša oslávenkyňa. Zo zvyškov namrveného korpusu som spravila guľky .
sany11,torta na prvý pohľad vyzerá možno zložito,no nie.
ancicka,gratulujem synátorovi k narodeninám.
nika60,gratuláciu s vďakou prijímam,odovzdám Terezke.
xxlka,to si píš,že táto je lepšia ako z prášku.
Teraz ti prezradím jedno tajomstvo.Moja vnučka tiež nemusí tvaroh.Ale torta jej chutila.Na 400 g smotany a 250 ml šľahačky sa tvaroh úplne stratí.Dnes bola so školou na výlete.Došla hladná.Naložila som jej mäso na hríboch.Pochvaľovala si , že je to dobré.Keď mala skoro zjedené,aj syn ma pochválil,pýtal sa ma,čo som tam dala.Začala som cibuľou.Vtom sa vnučka zháčila,že ona si už neprosí,lebo je tam cibuľa.Teda,ak o tom braček nebude vedieť,určite ti tortu spapá.
Ale dobrý nápad....musím opäť spraviť.
spagetka1812,vyskúšaj.Neobanuješ.
veľmi rýchlo bolo po nej..... super recept.....
niky13,aj u nás sa rýchlo strácala z taniera.
mozes skusit:
1 Tablespoon of cornstarch na 1 cup heavy cream
alebo mam vyskusanu tuto metodu: na jeden cup heavy cream (slahackovej smotany) potrebujes:
1 tsp unflavored gelatin
1 T cold water
Musis vytvorit tzv. bloomed gelatin (zmenit krystale zelatiny na liquid)
Daj do misky vodu a posyp zelatinou. Nechaj postat minutu alebo kym sa vsetka zelatina absorbuje do vody. Nemiesaj.
Microwave okolo 30 sec., zelatina sa pekne rozpusti.
Pridaj do slahacky a slahaj. Takto slahacka vydrzy par dni. Tuto metodu, ak nemam whip it, som uz pouzila parkrat na kremese. Vysla vzdy perfektne. Good Luck!
varecha.pravda.sk/recepty/nepecene-visnove-gulky-fotorece...
Po takýchto guľkách sa len zapráši .Alebo daj zvyšky do mrazničky a využiješ ich pri plnke do punčového koláča .
@elef moja vnučka si ju tiež opakovane žiada :-)
tvaroh tu nepredávajú tak som použila viac kyslej smotany a torta je aj tak výborná, svieža :) ďakujem za skvelý recept
bola výýbornáá