Krtkova torta (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Moja vnučka má v sobotu meniny.Terezka sa už týždeň vypytuje,či jej niečo upečiem.Rozhodla som sa upiecť krtkovu tortu.

35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mixéra som rozbila 3 vajcia,pridala som štipku soli.Vajcia som miešala asi 12 min,kým som pridala cukor.Miešala som,kým sa cukor nerozpustil.
  2. Do dobre vyšľahaných vajec som striedavo po kvapkách pridávala olej a mlieko.
  3. Nakoniec som ručne metličkou vmiešala múku s kypriacim práškom a kakaom.
  4. Cesto som vyliala do formy. Na spodok formy som dala papier na pečenie a boky som vymastila a vysypala múkou.Tortu som piekla 35 minút na 170 stupňoch.Po upečení som ju nechala vychladnúť.
  5. Nožíkom som tortu zvnútra obrezala 2 cm od kraja.Tiež som nožíkom vyrezala v strede mriežku,aby sa mi ľahšie dal vybrať stred korpusu lyžicou.Tieto odrezky som dala do misky,v dlani som ich pomrvila.Budem ich potrebovať na dokončenie torty.Vyrezaný korpus som pokvapkala šťavou zo zavarených višní.
  6. Ingrediencie na plnku: Na plnku som zmiešala kyslú smotanu s tvarohom,3 vanilkami a 1 pl práškového cukru.Čokoládu som nastrúhala.Šlahačku som vyšľahala so Smetafixom.
  7. Nakoniec som všetko spolu zmiešala.A teraz som sa rýchlo blížila do finále.
  8. Do vydlabaného stredu korpusu som natrela asi štvrtinu krému.Na to som uložila priečne rozrezané banány.
  9. Na banány som dala zvyšok krému.Snažila som sa vytvoriť kopček.Krémom som natrela aj boky korpusu.
  10. Pomrveným stredom korpusu som obložila celú tortu a dala ju do chladničky do druhého dňa,kým príde naša oslávenkyňa. Zo zvyškov namrveného korpusu som spravila guľky .