Kırmızı biber salatası

Autor receptu: nazarboncuk

Šalát z pečených paprík

5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kapiu umyjeme a nožom niekoľkokrát prepichneme. Teplovzdušnú rúru vyhrejeme na 180 °C. Papriky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme ich do rúry a pečieme zhruba 30 minút, alebo dovtedy, kým povrch paprík nezčernie a papriky nezmäknú. Potom ich opatrne vyberieme, vložíme do sklenenej nádoby, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Tým sa papriky zaparia, a budú sa ľahšie šúpať.
  2. Medzitým nasekáme poriadnu hrsť petržlenovej vňate a môžeme pridať pár lístkov mäty. Keď nám papriky vychladli, ošúpeme ich, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do väčšej misy, prilejeme olivový olej, zastrekneme citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a premiešame. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

    Šalát je dobre nechať odležať v chlade. Podávame ho ku grilovanému mäsu, alebo len tak, samotný s kúskom chleba.
  3. Ak papriky namiesto rúry opečiete na grile - v Turecku úplne bežne, gril je pripravený vždy a všade :) - šalát bude mať úplne iné grády, to mi verte! Ak gril nie je po ruke, môžeme kamuflovať štipkou údenej červenej papriky.