Krkovička z jedného pekára

Autor receptu: bojar

Tento recept som veľmi dávno (to som bol ešte mladý a ... počul v rozhlase). Už mnohokrát som ho realizoval, nikdy na nesklamal a chutil aj kamarátke - prevádzkárke v jednej Pražskej hospůdce.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku (možu byť aj karmenádle) mierne naklepeme, potrieme pretlačeným cesnakom, posolíme a posypeme rascou. Poukladáme na vymastený pekár a na masíčko dáme dopredu nasolené na plátky nakrájané zemiaky (možu byť aj "krumple"), posypeme rascou podlejeme mliekom a šup do rúry ktorá je nastavená na 150 stupňov.
  2. Pečieme 45 minút a je hotovo. Prílohou je uhorkový šalát, kyslá uhorka, kapustový šalát a feferonka.