Krkovička na jarnú očistu (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje rastlinný olej, tofu, sójový granulát a iné podobné prefabrikáty...

3-4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na plátky asi 2cm hrubé, trocha pobúchame hánkami päste, a z oboch strán osolíme a okoreníme.
  2. Vhodný pekáč dostatočne vymastíme domácou bravčovou masťou...
  3. ... a naukladáme plátky krkovičky, na ktoré dáme plátky cesnaku a posypeme zopár štipkami celej rasce, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu pri 190st. Po hodine odokryjeme a za občasného prelievanie výpekom dopečieme.
  4. Medzitým si pripravíme veci na kapustu: červenú kapustu, kvasenú kapustu, cibuľu, cukor, soľ, celé čierne a nové korenie.
  5. Červenú kapustu nakrájame na rezance, a rovnaké množstvo kvasenej kapusty prepláchneme.
  6. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a speníme na masti. Pridáme kryštálový cukor a necháme trocha skaramelizovať...
  7. Pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, ochutíme drvenou rascou, podlejeme trochou vody, a dusíme do polomäkka...
  8. Potom pridáme prepláchnutú kvasenú kapustu, dobre premiešame...
  9. ... a udusíme do mäkka...
  10. Tu máme upečenú krkovičku...
  11. ...a tu je výsledok... knedľa je kupovaná, ale najbližšie skúsim aj tú podľa receptu @mesiar50 ... mäso je mäkkučké a rozplýva sa na jazyku.. :-)