Krkovička na jarnú očistu (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje rastlinný olej, tofu, sójový granulát a iné podobné prefabrikáty...
3-4 porcie |
20 minút príprava |
90 minút na 190 °C |
Postup
- Krkovičku nakrájame na plátky asi 2cm hrubé, trocha pobúchame hánkami päste, a z oboch strán osolíme a okoreníme.
- Vhodný pekáč dostatočne vymastíme domácou bravčovou masťou...
- ... a naukladáme plátky krkovičky, na ktoré dáme plátky cesnaku a posypeme zopár štipkami celej rasce, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu pri 190st. Po hodine odokryjeme a za občasného prelievanie výpekom dopečieme.
- Medzitým si pripravíme veci na kapustu: červenú kapustu, kvasenú kapustu, cibuľu, cukor, soľ, celé čierne a nové korenie.
- Červenú kapustu nakrájame na rezance, a rovnaké množstvo kvasenej kapusty prepláchneme.
- Cibuľu nakrájame na mesiačiky a speníme na masti. Pridáme kryštálový cukor a necháme trocha skaramelizovať...
- Pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, ochutíme drvenou rascou, podlejeme trochou vody, a dusíme do polomäkka...
- Potom pridáme prepláchnutú kvasenú kapustu, dobre premiešame...
- ... a udusíme do mäkka...
- Tu máme upečenú krkovičku...
- ...a tu je výsledok... knedľa je kupovaná, ale najbližšie skúsim aj tú podľa receptu @mesiar50 ... mäso je mäkkučké a rozplýva sa na jazyku.. :-)