Krevety s pikantnou paradajkovou omáčkou a fetou

Yannis Fanoyrakis
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 12. júla 2010
Krevety s pikantnou paradajkovou omáčkou a fetou
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
1
porcia
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
 kúsok
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na malé kocky. Čili papričku nakrájame na malé kúsky. Do rozohriateho olivového oleja pridáme roztlačený cesnak v oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu a čili papričku. Pridáme krevety a opražíme.

  2. 2

    Posypeme petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme. Pridáme dl bieleho vína, a po chvíľke aj paradajkový pretlak. Nakoniec prilejeme dl vody. Dusíme spolu asi pätnásť minút, kým omáčka nezhustne.

  3. 3

    Nakoniec pridáme syr feta a chvíľu povaríme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou s čerstvým chrumkavým bielym chlebom.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
zaujímavé - tá feta....ja by som si radšej dala nepr. grana padano...
ale ukladám do kk:)
včera som na večeru robila krevetky na cesnakovom masle, k vínku:), a vypraženú jalapeňo plnenú syrom...
Na toto som v tej taverne bol už asi 3x (je to v BA pri hoteli Apollo). Jednoduché, chutné a relatívne lacné, myslím že to stojí okolo 5€. Podávajú k tomu veľmi dobrý chlieb, zrejme si ho sami pečú.
@jarco , @sandra , vy sa máte...mám ešte jedny královské v mraziaku vyskúšam aj takto.Nemám síce cesnak nakladaný v oleji,ale to nevadí.
@sjuz ako robíš tie plnené jalapeňo,syn mi práve doniesol krásne žltooranžové a rozmýšlam čo s nimi.Samotné som ešte nerobila-dajú sa zjesť?Netreba hasičov?
@bozulka , ten cesnak v oleji nie je nakladaný. Robia si ho už takmer v každej reštaurácii tak, že olúpané strúčiky cesnaku zalejú olivovým olejom tak, aby bol cesnak ponorený. Ponorným mixérom ho potom rozmixujú na kašu, akú je vidno aj na videu. A používajú to ako základ do takmer všetkého... Krevety som dnes kúpila v supermarkete, problém je, že som totálne plná zmrzliny, a na krevety mi dnes nezostalo miesto :-)))
@Sandry ,ďakujem,myslela som ,že to je naložený cesnak v oleji,voľakedy som si tak robila.Za ten nápad moc ďakujem to mi nenapadlo rozmixovať.Krevety treba rýchlo urobiť alebo spucovať zmrzlinu.Ja "pucujem" každý deň a potom sa čudujem,že mi naskakujú kilečka.

Pridaj komentár k receptu: