Krevety na zeleninovom lôžku
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Tanier kreviet naservírovaných na opečenej zelenine so šalátom z reďkovky a jarnej cibuľky je lákavou kombináciu
pre tých, ktorí milujú skvelé chute.
Postup
- Krevety posypeme vegetou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 15 minút.
- Marinované krevety obalíme v kukuričnom škrobe a opečieme ich na rozpálenom ohni.
- Cuketu, mkrvu, zeler a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance. Nakrájanú zeleninu dáme na rozohriaty olej a krátko ju opečieme tak, aby trošku omäkla, ale zároveň zostala chrumkavá.
- Na tanier poukladáme opečenú zeleninu a Ajvar, do stredu dáme krevety a podávame spolu so šalátom z reďkovky a mladej cibuľky.