Krevety enchiladas

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Vo väčšej panvici rozohrejeme PL masla a na ňom usmažíme cibuľu a papriku.
  2. Pridáme kečup, rajčiny, soľ, korenie a studenú vodu, privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou, znížime plameň na strednú veľkosť a dusíme 30 minút.
  3. V mixéri rozmixujeme zvyšok masla, múku, horúcu vodu a polovicu pripravenej omáčky. Vzniknutú kašu pridáme k zvyšku omáčky a varíme ďalších 10 minút.
  4. Podľa potreby pridáme ešte trochu vody. Krevety zmiešame s 200 ml omáčky a necháme chvíľu marinovať.
  5. Vo veľkej panvici rozpálime olej a doň na niekoľko sekúnd namočíme tortilly. Hneď ich vyberieme a usušíme papierovým obrúskom.
  6. Usušené tortilly namočíme do omáčky, naplníme ich krevetovou zmesou, zrolujeme a pritlačíme konce tak, aby tortilly držali pohromade a zmes z nich nevytekala.
  7. Naplnené tortilly opatrne položíme do zapekacej misky, navrch nalejeme omáčku a zapečieme v rúre pri teplote 250 °C asi 15 minút.
  8. Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.