Kremrole - trubičky

mimka946 - fotkamimka946, 31. januára 2013
Kremrole - trubičky
Foto: mimka946

Rozmýšľala som, že spravím fotorecept, ale tento postup pozná každý, takže som ho nerobila.

20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g rozmrazene
3 ks
200 g
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Cesto rozvalkáme,nerežeme na cca 4 cm pásiky.Nakrútime na železné trubky,potreme vajcom,poukladame na plech dalej od seba a dáme piecť..

  2. 2

    Po upečení hned vyberieme z trubiek a necháme vychladnúť.Zatiaľ si vyšľaháme nad parou sneh samozrejme aj s cukrom.

  3. 3

    Naplníme ním cukrarské vrecko a nastriekame s každej strany do trubičiek.Posypeme praš.cukrom a dáme trocha schladiť.

    Kremrole - trubičky - obrázok 3

Diskusia k receptu

hubata
No ak máš len 17 rokov a dokážeš urobiť varený sneh do šamroliek - tak klobúk dolu. Máš ich pekné, popis a aj foto sa ti podarili.
Šamrole robievam často, lebo je to rýchle a medzi ostatnými čokoládovými zákuskami vyniknú.
mimka946
@sandra3 jasne rada by som :)) aj u nas uz len par ostalo idu ako teple rožky :) @hubata Ďakujem pekne kedze študujem cukrárčinu sneh šľahany nad parou je maličkost :)
kavicka001
toto je najobľúbenejšie jedlo jedného z mojich kolegov, vždy, keď sa ho spýtame po čom túži, povie, že po šamrolách
mimka946
no aj pre mna je to najlepsi "koláčik" :)) milujem ich! :))) mecudujem sa ze aj vas kolega
merylin
Mimka946, krásne sa ti vydarili, aj ja ich mám veľmi rada, už som ich robila ,ale občas si aj kúpim ,ale domáce sú domáce,,že?
hedwiga504
Su vyborne. Mohla by si prosim ta napisat podrobnejsie pre nas neskusenych ako varis ten sneh nad parou? Ako dlho? Cukor das slahat hned s bielkami?
braxi
aj aj si prosím postup na sneh....
mimka946
@braxi a @hedwiga504 na sneh vam netreba žiadny postup nieje to nič zložite proste to ušľahajte nad parou kym nebude bielkova masa teda SNEH hustý,tak že nevytiekne z trubičiek..Je to priblizne 10 min vravim cca lebo nikdy som to nemerala casovo to vidite ked to uz je dobre. Ostatnym velmi pekne dakujem za komenty :)
anper
Budeš skelá cukrárka, lebo pečieš srdcom a z láskou. Sledujem recepty ktoré posielaš, už som niektoré vyskúšala a naozaj výborné.
cupcake
Klobuk dole, ako hovorieval moj otec, ked som napiekla nieco dobre. Si sikulka, urcite bude z teba dobra cukrarka. Drzim palce.
neposed
tak je to v zivote lahsie, ked sa podari z konicka si urobit aj povolanie. A Ty mas skutocne lasku k peceniu, velmi sledujem Tvoje recepty a pacia sa mi. Tak nech sa Ti dari, vela stastia.
athelasil
mňam, teraz cez Vianoce som ich doma robila s maminou a tiež taký istý postup sme robili :)
hajajel
chcem sa spýtať, predtým ako cesto nakrútiš na železné trubky, treba trubky natrieť? aby sa cesto lepšie vyberalo z trubiek?
marika21
Vôbec nieje na škodu, ak sa postup riadne popíše. Nie každý sa dostane na všetky stránky, ktoré sú tu. Ja som už piekla šamrole s viacerými plnkami. Rada si prečítam, ak sa dá niečo vylepšiť. Nieje pre každého všetko samozrejmé, tak ako je to tu popísané. Ak tam neuvedie, že rúrky treba natrieť, jemne navinúť, nie úplne na tesno, kúsok od krajov, aby sa to po upečení dalo ľahko zosunúť.
Šamrolky sú pekné, chutné.
marika21
V popise je cesto rozvaľkáme, nerežeme.... Má byť narežeme na cca....
Je tiež dobré , ak recept je popísaný zrozumiteľne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia