Šamrole z kupovaného listkového cesta

Šamrole z kupovaného listkového cesta
Foto: peto74
peto74Peto74, recept pridal: 12. februára 2010 17:51Ďalšie jeho recepty

Tieto šamrole robím z kupovaného listkového cesta, lebo domáce cesto si ešte netrúfam urobiť a hlavne je to rýchlejšie.

Suroviny

16
porcií
20
minút
príprava
20
minút
na 180-200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Ja kupujem balenie listkového cesta 400g, v ktorom sú dve cestá. Takže obidve cestá rozvalkám na 40x24cm a narežem z nich spolu 16 pásov dlhých 40cm a širokých 3cm. Kovové trubičky si potriem trochou oleja. Pásy cesta naviniem na tieto trubičky a potriem ich rozšľahaným vajcom. Trúbu si rozohrejem na 180°C (mám teplovzdušnú, inak pri spodnom a vrchnom ohreve 200°C) a dám piecť na 20min (komu ako pečie "trúba", že Rozetko). Keď sú šamrole upečené, ešte teplé ich stiahnem z trubičiek.

2

Plnka: Vo vodnom kúpeli začnem šľahať bielka do peny a postupne pridávam cukor kryštál zmiešaný s vanilkovým cukrom. Šľahám to 10min. na najnižšom stupni šľahača. Potom hrniec vyberiem z kúpela a vložím ho do studenej vody za stáleho šľahania. Po 5min. končím so šľahaním.

3

Šamrole naplním pomocou cukrárenského vrecka. Pred podávaním je dobré ich pocukrovať práškovým cukrom. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 13. februára 2010 o 09:22
    Šamrole milujem...Aj som ich kedysi robievala, dokiaľ som nepožičala svoje cukrárske trubičky a už sa mi nevrátili...Vždy, keď dostanem v krabici svadobnú výslužku, prvé čo je, vyberiem šamrole a punčáky. Ostatné ma až tak nezaujíma....Vďaka za inšpiráciu...vyzerajú perfektne :-)


  • peto74, 13. februára 2010 o 09:28
    Ďakujem Ti cistinka. Ja niekedy primiešam do hotovej plnky čučoriedkový džem. Je to dobré aj na oko aj na chuť.


  • bruno43, 13. februára 2010 o 10:55
    ...zajtra ideme nato!


  • bozulka, 13. februára 2010 o 11:49
    Peto74 to je tá správna náplň,ktorú mám veľmi rada.Neznášam v šamrolkách rôzne krémy.
    cistinka-šamrolky a punčáky sú aj moje srdcovky.Vidím,že sme predsa len z jedného cesta.Len bohužial ja bysom si mala odoprieť takéto životné radosti.Ale snáď na výročné sviatky ???


  • 2010, 13. februára 2010 o 14:25
    Super skusime Slovensku verziu ,
    Nasa suseda robi vysokokaloricku "Stredomorsku verziu"
    Riccota syr s praskovym cukrom ( neviem co je equivalent v Slovencine)
    do toho nakraja nadrobno nakrajane kandizovane ceresne plus horku cokoladu na drobno nakrajanu, a tak isto plnene vreckom a na zaver posipe -obali konce na drobno nakrajanymi pistaciami,
    a linia je v ....


  • oblizprst, 14. februára 2010 o 16:11
    Vyzerajú priam na zjedenie!
    Úžasné, výborný majster - aj na fotografie.


  • peto74, 14. februára 2010 o 18:25
    Ďakujem za kompliment.


  • honestka, 14. februára 2010 o 23:31
    NA dnesneho VALENTENa sme si ich urobili a boli mnamky. Ja ich mam rada len original so snehom a nie so slahackou, lebo samotne listkove cesto je velmi "tucne" a slhacka navyse, nuz kazdy podla chuti.


  • milamila, 15. februára 2010 o 07:32
    Ako som ich zbadala, hneď som si spomenula na moju babku, ktorá keď ich napiekla tak ich schovavála pred nami vnúčatami do komory, lebo by sme ich hneď zjedli a nezostalo by na hody nič. Vyzerajú úžasne.


  • mirabela, 14. decembra 2011 o 21:43
    diky peto 74,ja som použila len návod ako upiecť haboše,no plnku si spravím ,ako robila moja starká.bielka ,cukor,a prepasirovane pečené jablká.mne ine boli moc presladené.a dnes som ich skúšala prvy krát ,a krásne sa mi vydarili ,diky.


  • jenny4, 11. februára 2012 o 10:18
    Wow, vyzerajú úžasne. My to voláme šamróny a tiež ich zbožňujem :) Kde sa dajú kúpiť kovové trubičky a akú by mali mať veľkosť? Ďakujem


  • peto74, 11. februára 2012 o 19:21
    Ďakujem. Trubičky som nekupoval, lebo ich mala babka. Ale skús sa opýtať niekde v domácich potrebách.


  • jenny4, 11. februára 2012 o 22:47
    Ok, skúsim ich vysnoriť v kamennom obchode :)


  • monika29875, 4. marca 2012 o 11:19
    Dakujem za receptik,mali uspech :)


  • goe, 18. marca 2012 o 15:06
    Dnes som ich robila synovi k narodeninám, lebo ich má veľmi rád. Vdaka za recept, boli super.


  • helusienka, 23. decembra 2012 o 14:13
    no mne sa to vobec nepodarilo neviem v com je chyba slaham ako besna az mi hori mixear satale skripe pod zubami cukor


  • ejmepb, 1. februára 2013 o 21:29
    Niet nad plnku ako píše @mirabela , s pečenými jablkami.


  • welwet, 19. marca 2013 o 10:24
    su fakt dobre, ale ja pridavam pocas slahania snehu postupne stavu z jedneho citrona ... a snech prestane byt tak brutalne cukrovy a ziska sviezu citronovu prichut


  • ingu, 1. novembra 2013 o 13:45
    Dnes som aj ja piekla. Nemajú chybu. Bola som na ne v cukrárni a zarátali mi ešte aj zabalenie do papiera tak si radšej upečiem doma.


  • skola, 23. januára 2014 o 22:17
    Ako mám urobiť sneh,aby mi na druhý deň netiekol ako voda


  • kukulienka71, 24. januára 2014 o 00:03
    to sa musí robiť čerstvé,@skola ,na druhý deň všetko snehové pustí vodu...krásne šamrolky,@peto74 !!


  • marika21, 27. marca 2014 o 20:46
    Mirabela, prosím máš niekde uvedený postup ako si tu písala s tými pečenými jablkami? Veľmi ma to zaujíma. Teraz vidím prvý krát rozpísané recepty ako sa robia šamrole. Ja som to tiež už robila viac krát s rôznymi plnkami,ale túto nepoznám. Sú veľmi pekné,chutné,tiež ich mám veľmi rada. Nebojte sa to robiť-piecť prečítajte si tu všetky recepty,postupy a z toho si vyberte svoju cestičku,ako to pripraviť. Je tu veľa poučného v komentároch. Aj keď nás niekedy na niečo upozornia,poukážu na nedostatky, myslím viac očí postrehne, ak sa niekto zmýli v recepte, niečo zabudnenapísať,alebo namiesto 1/2dl rumu napíše do zákusku 1/2Lrumu. V tomto prípade to zbadáte,ale býva to že tam v recepte chýba jedna pochutina a výrobok je na nič. Ďakujem.


  • smejkad, 27. marca 2014 o 21:03
    ak mozem
    moja starka robievala tiez s jablkami
    upiekla v rure jablka v supke, nechala vychladnut, ocistila a potom po troske pridavala do vyslahaneho osladeného snehu, riadila sa chutou
    vzdy tych jablk upiekla viac a co zvysilo nam dovolila zjest
    pouzivala strudlovky, to su jablka, ktore sa za surova tak akoby rozsypaju
    pomer ti ale nepoviem, lebo starka zvykla robit len vo velkom a mna skor zaujimalo, kolko jablk mi zvysi, nie kolko dala do peny :-)


  • hag, 27. marca 2014 o 21:14
    Trubičky je u nás bežne dostať. V Bratislave ich majú v drogérii v Podunajských Biskupiciach a tamtiež v železiarstve na Nákupnej. V Senci v domácich potrebách pod Slnečným dvorom v pasáži. Ja robievam sneh nad parou bez jabĺk. Minimálne 20 minút, aby sa "nestratil".



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist