Šamrole z kupovaného listkového cesta

peto74Peto74, 41 ročný muž, Senica, 12. februára 2010 17:51
Ďalšie jeho recepty »

Šamrole z kupovaného listkového cestaFoto: peto74

Tieto šamrole robím z kupovaného listkového cesta, lebo domáce cesto si ešte netrúfam urobiť a hlavne je to rýchlejšie.

16
porcií
20 min
príprava
20 min
na 180-200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Ja kupujem balenie listkového cesta 400g, v ktorom sú dve cestá. Takže obidve cestá rozvalkám na 40x24cm a narežem z nich spolu 16 pásov dlhých 40cm a širokých 3cm. Kovové trubičky si potriem trochou oleja. Pásy cesta naviniem na tieto trubičky a potriem ich rozšľahaným vajcom. Trúbu si rozohrejem na 180°C (mám teplovzdušnú, inak pri spodnom a vrchnom ohreve 200°C) a dám piecť na 20min (komu ako pečie "trúba", že Rozetko). Keď sú šamrole upečené, ešte teplé ich stiahnem z trubičiek.

  2. 2

    Plnka: Vo vodnom kúpeli začnem šľahať bielka do peny a postupne pridávam cukor kryštál zmiešaný s vanilkovým cukrom. Šľahám to 10min. na najnižšom stupni šľahača. Potom hrniec vyberiem z kúpela a vložím ho do studenej vody za stáleho šľahania. Po 5min. končím so šľahaním.

  3. 3

    Šamrole naplním pomocou cukrárenského vrecka. Pred podávaním je dobré ich pocukrovať práškovým cukrom. Dobrú chuť.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist