Krémový zákusok

sissi34 - bez fotkysissi34, 12. februára 2014
Krémový zákusok
Foto: sissi34

Pochádza z Popradu. Mám ho od mojej svokry,ktorá tiež velmi rada a výborne pečie:)

Suroviny

30 dkg
10 dkg
5 dkg (Hera)
1 ks
1 ks
1 lyžica
3 - 5 lyžíc
Krém:
1/2 l
1 lyžica
4 lyžice
20 dkg (Hera)
20 dkg
1 ks
2 ks
1 bal.
1/2 l




Postup

  1. 1

    Všetko spracovat,rozdelit na 2 časti a upiect.Krém uvaríme na kašu.Vymiešame maslo,cukor,žltok a vanilkové cukry a pridáme do vychladnutej kaši a vymiešame do hladka.

  2. 2

    Na upečený a vychladnutý plát cesta,natrieme 1/2 krému a nan poukladáme piškoty,ktoré sme máčali v rume.Zbytok krému vylejeme na naskládané piškoty a prikryjeme 2 častou cesta.Potom polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

anina6
koláčik môže byť dobrý, len toho rumu že pol litra? nie je to veľa?
janikbj
u nás je toto klasika po babke, pečieme ho pravidelne na Veľkú noc. tiež som tu naňho dávala recept, je takmer rovnaký, akurát do cesta nedávame vajíčko.
o dva mesiace u nás zase bude rozvoniavať :-)
sissi34
kukulienka71!!!prosím ta,nehnevaj sa,ale poopravovat tam nemusím vobec nič,pretože je to po lopate napísané,nič komplikovaného tam neni,čomu by normálny človek,ktorý vie čítat nerozumel,alebo nechápal:):)
obor123
Recept je zrozumiteľný, len by som aj ja chcela opýtať, že 0,5 l rumu nie je trošku veľa?
1x ilusa
sissi34
obor123,no mne sa zdalo 0,5 l rumu tiež vela zo začíatku,aj som si myslela,že mi ostane polovička flašky,ale ono to tie piškoty velmi rýchlo do seba vstrebali.No na buduce by som to spravila inak:):) A k tebe kukulienka71-nemám ,čo dodat:napíš presne,čomu nerozumieš,pretože je to tam jasne napísané,ale ked chceš tento zákusok upiect,tak mi prosím ta konkrétne napiš,že čo nevieš,ako máš spravit:)
kukulienka71
@sissy34 ,@obor123 , ja nie som laik, ale trvám na tom, že ten, k to ešte nepiekol, by podľa tohoto ani nenapiekol. Je mi ľúto, že rýpem, prosím redakciu o vyjadrenie, či je recept potrebné spresniť. Ďakujem.
1x ilusa
aleana
@sissi34 aj pre mňa sú prvé dve vety nejasné, aj keď som už zopár koláčov upiekla...možno,keď budem mať 20-ročnú prax, bude mi všetko jasné, ale zatiaľ by som potrebovala trochu "polopatistickejšie" vysvetlenie :-) napríklad prvú vetu mám chápať tak, že všetky suroviny si vložila naraz do misy v takom stave, ako sa normálne nachádzajú a všetko spolu zmiesiť? Vajíčko nerozšľahané? Maslo v tuhom stave? A druhá veta: krém uvaríme na kašu. Aký krém? V rozpise surovín nie je žiadny...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia