Piškótové rezy (fotorecept)

Piškótové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 20. augusta 2011 14:14Ďalšie jeho recepty

Takéto rezy piekla ešte moja mama.Ona plnku robila s hladkej múky a ja som si prispôsobila tak,že ja do plnky varím puding.Vtedy nebol taký výber rôznych produktov ako je dnes.Piekla som ho pri jednej rodinnej oslave a popri iných dobrotách tento bol prvý zjedený. Není sladký a vonia rumom.

Suroviny

42-46
porcií
90
minút
príprava
5-7
minút
na 160-170 °C

Postup prípravy receptu

1

Z úvedenych prísad uhnetieme cesto.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 1

2

Cesto rozdelíme napoly.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Cesta vyvaľkáme vo veľkostí plechu a prenesieme na vymastený plech.Upečieme.Pečie sa na veľkom plytkom plechu.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Z mlieka,pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme puding,
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 4

5

Po uvarení prikryjem foliou ,aby sa mi nevytvorila kôrka.Robím to vtedy,ked nemám čas na občasné miešanie.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 5

6

Maslo s cukrom vymiešame.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 6

7

Uvaríme silnú kávu a pridáme rum.Podľa chutí!Do tejto kávy potom budeme máčať piškoty.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 7

8

Vychladnutý krém zmiešame s maslom a vyšľaháme.Krém rozdelíme na tri časti.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 8

9

Krém natrieme na jeden upečený plat a poukladáme namáčané piškoty
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 9

10

Na piškoty plnku,
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 10

11

znova piškoty,
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 11

12

a na to plnku.Rozotrieme rovnomerne na plnku položíme druhý plat.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 12

13

Na vrch čokoládová poleva.Polevu rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.
Piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 20. augusta 2011 o 20:23
    poznám, odporúčam, veeeľmi chutný dezert:-)


  • arasidka, 20. augusta 2011 o 20:29
    Anička, občas keď pečiem obyčajné piškótové cesto, alebo niekedy i venečky - u nás doma im hovoríme Francek vyskoč / keď sa nepodaria, tak Francek sedni si/, a robím do nich plnku, s obľubou použijem i polohrubú múku, ktorú uvarím v mlieku na kašu. Mám tento spôsob prípravy plnky rada, robila tak tiež moja mama, ona ma to naučila a mne taká plnka veľmi chutí.


  • tothka, 20. augusta 2011 o 20:51
    Anička, si šikulka, ukladám si aj tento.


  • ancicka, 20. augusta 2011 o 21:35
    @thotka ,@zdezda ,dakujem,
    @arasidka ,jamám vias receptou,do ktorých robím plnku z múky,a to vtedy ked pečiem a náhodou nemám puding,tak urobím aj takú.Uvediem aspoň jeden,» varecha.pravda.sk/recepty/dvojfarebne-rezy-fotorecept/163...
    tak isto chutí,ale mám viac možnosti,tak využívam.


  • tinca, 20. augusta 2011 o 22:32
    ďalší skvelý rcp:)


  • akeber, 20. augusta 2011 o 23:09
    no to musí byť oslava....toľko zákuskov....mňam


  • 3sandra3, 20. augusta 2011 o 23:16
    krásne rezy a aké sú vysoké


  • evanaaa, 20. augusta 2011 o 23:40
    Týždeň má síce 7 dní, ale ty pečieš ostošesť, tuším každý deň, chcela by som byť aj ja členkou tvojej rodiny. Kľudne by si mohla piecť vo veľkom, tuším si raz spomínala, nielen tu, že pečieš na svadby. Alebo to bol niekto iný? Plnka s múčnej kaše - nastavpovaná, sa kedysi piekla len taká, pudingy sa nepoužívali. Aj ja som ichn tak robila, teraz sa viac robia škrobové ako múčne ( pudingové). Ale tvoje dezerty sú obdivuhodné , ako aj to, že máš na ne čas.


  • evanaaa, 20. augusta 2011 o 23:41
    plnka nastavovaná - oprava.


  • palokuchki, 21. augusta 2011 o 05:43
    Tieto rezy su tiez vynikajuce, recept si ukladam. Ja tiez dost casto robim plnku z kase ktoru si uvarim s hladkou mukou.


  • ancicka, 21. augusta 2011 o 08:40
    Dakujem vám za komentare,@evanaaa ,Manžel mal narodeniny,tak pri takejto príležitosti sa zíde skoro celá rodina a nenapeč.Ked začne máj ,až do decembra v rodine vždy niekto oslavuje a bez zákuskou nemôžebyť.Ja aj každý víkend niečo ukuchtím.


  • tatranka, 21. augusta 2011 o 11:29
    Robievam.Veľmi chutné.


  • anninkka, 21. augusta 2011 o 11:46
    mam rada taketo kolačiky robievam podobne ....


  • ancicka, 21. augusta 2011 o 19:26
    @tatranka ,@anninkka ,dakujem.


  • orchidea, 23. augusta 2011 o 17:41
    robievam, len piškóty zvyknem namáčať do ovocného sirupu, ale robila som už aj s rumom


  • narciska, 25. augusta 2011 o 17:06
    vyskúšame vyzerá dobrý koláčik. a aj slávnostný koláčik v septembri budem mať narodky tak ho urobím.


  • ancicka, 25. augusta 2011 o 21:32
    @narciska ,držím palce pri pečení,aj ja som septembrova.


  • zifi, 8. novembra 2013 o 10:47
    Dakujem za recept. Robila ho moja mama a uz text v jej pisanke s receptami sa nedal citat, takze obzvlast dobre ukladam! :-)

    Pamatam si vsak male vylepsenie - mama tie cesta piekla z opacnej strany hlbokeho plechu (takeho co sa v nom pecie napr. cele kura), s tym, ze nechala sirsi okraj. Vzniklo potom cesto v tvare vanicky, odlial nevytekal krem. A tiez ako piskoty pouzivala klasicke I-cka, kde jednu vrstvu dala vodorovne a druhu zvisle, cim sa kolacik lepsie viazal. Robila to aj s domacimi piskotami, kedy davala len jednu vrstvu piskot...


  • ancicka, 8. novembra 2013 o 14:15
    krém je dostatočne hustý,nemusíš sa báť.


  • obor123, 23. mája 2014 o 21:25
    @ancicka ,máš u mňa 5* . Recept poputoval do kk. V blízlej budúcnosti ho aj upečiem.


  • kimlo, 22. augusta 2014 o 07:20
    5*



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist