Anglické rezy

Anglické rezy
Foto: sonijamt
sonijamtSonijamt, recept pridal: 9. novembra 2010 13:50Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

Žĺtky vymiešame s prášk.cukrom do penista, pridáme múku s práškom do pečiva a na záver zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielok. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme pri 160°C asi 20-25 min. Po upečení ešte teplý potrieme džemom.

Plnka: z mlieka, kryšt.cukru, polohrubej múky a kakaa uvaríme hustý krém a necháme ochladiť. Maslo vymiešame spolu s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou plnkou. Môžete použiť buď celé maslo, alebo celú Heru, ja napr. dávam pol na pol.

Uvaríme si kávu: 250 ml vody + 1 PL kávy + rum podľa vašej chuti ( pokiaľ budú koláčik papať aj deti, odporúčam miesto kávy a rumu nejakú ovocnú šťavu.

Polovicu z plnky natrieme na cesto - na ten džem. Na plnku poukladáme piškóty, ktoré máčame v teplej káve. Piškóty ukladáme "klobúčikom" smerom na plnku. Na piškóty natrieme druhú časť plnky a na ňu rozotrieme polevu.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

32 komentárov k receptu
  • marianne69, 9. novembra 2010 o 14:26
    No vyzera absolutne krasne,ten piskot ma krasnu zltu farbu,ukladam do(KK) ,ale myslim,ze taky receptik uz doma mam.


  • matahari1974, 9. novembra 2010 o 15:02
    aj ja si ho ukladam do KK


  • sracz, 9. novembra 2010 o 15:20
    Veľké ĎAKUJEM, Sonijamt_ka! Krásna práca; jeden z mála receptov, ktorý si ukladám aj z fotografiou. Idem do toho a na narodky si "zmajstrujem" toto krásne dielo podľa Teba!


  • torticka, 9. novembra 2010 o 15:27
    Ja som už toto robila (s mamou), veľmi nám to chutilo. Toto asi spravíme na Vianoce.


  • sonijamt, 9. novembra 2010 o 15:34
    :-) sracz ďakujem, verím že sa Vám vydarí a na tie narodky pri jeho maškrtení si na mňa spomeniete:-)) a zároveň "Všetko najlepšie"prajem. Len by som chcela dať do pozornosti, ak chcete mať koláčik šťavnatý, piškóty treba nechať dobre nasať kávičkou


  • dorisa, 9. novembra 2010 o 16:29
    Také chute robíš, @sonijamat , že si idem dať toho mojho, z minulého pečenia. Receptík je krásne odfotený, ukladám.


  • tatranka, 9. novembra 2010 o 19:09
    Ohromný zákusok.Ukladám do KK.


  • enge149, 9. novembra 2010 o 20:05
    super,vyskúšam,môže to byť zasa niečo nové s tými piškotami a kávou,páči sa mi tá piškota,to je moja naj..aj na bábovku a plnka je rýchla jednoduchá klasika našich starých mám,keď sa používala iba múka,maslo 1/2 s herou je dobrá kombinácia aj na zákusky a torty,lebo keď je iba maslo,rýchlejšie sa plnka topí,nevydrží tak dlho,aj keď dobrý zákusok ozaj nevydrží dlho"my máme linecké koliečka teraz upečené a už tiež dlho nebudú..


  • akludad, 9. novembra 2010 o 21:30
    vyzerá fakt krásne:-)))a o chuti vôbec nepochybujem.-))


  • palokuchki, 9. novembra 2010 o 23:13
    Kolac vyzera velmi chutny aj ja si ho ukladam do KK.


  • sonijamt, 10. novembra 2010 o 07:24
    ďakujem všetkým, ale dávam ešte raz do pozornosti, nakoľko som to zabudla do receptu napísať: ak chcete mať šťavnatý koláčik, s kávou na piškóty nešetrite:-)


  • janger, 10. novembra 2010 o 09:52
    Krasny zakustek!


  • lucylee, 10. novembra 2010 o 10:39
    výborný koláčik, tie vajíčka boli určite domáce, že, keď je taký žltý


  • sonijamt, 10. novembra 2010 o 11:48
    áno domáce, to hneď vidno :-)


  • hannah22, 10. novembra 2010 o 14:38
    veru vidieť že sú domáce, krásne ukladám ide Katarínka budeme piecť... :))


  • matased, 10. novembra 2010 o 15:53
    Ja ho robievam a tiež ho pokladám za výborný!!!!


  • andula1964, 10. novembra 2010 o 17:48
    Tak takýto koláčik som robila cez výkend,aj keď piškota bola iná konečný výsledok ten istý a bolo to super!!!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 15 komentárov)
  • remcula, 10. novembra 2010 o 19:55
    Lidi, kdo to má vydržet, to je děs!! @Sonijamt nádhera!!


  • porzellanka, 11. novembra 2010 o 16:23
    Moja mama ho robieva, je naozaj uzasny. zeby som sa aj ja osmelila?


  • zsuzsu, 11. novembra 2010 o 20:01
    juuj,tento koláčik som niekde jedla...dakujem za pripomenutie a hned aj za receptík :)) určite spravím :)


  • tinca, 12. novembra 2010 o 10:10
    @sonijamt tá piškóta je bez konkurencie, krásny rcp,ukladám :-)


  • jeka, 12. novembra 2010 o 20:53
    urobím,dakujem za recept,myslím,že na tento koláčik už mám nejaký recept


  • cica2, 29. apríla 2011 o 22:06
    @sonijamt , ďakujem za receptík, robila som tieto rezy, manželovi k meninám (zbožňuje s príchuťou kávy) a mal veľký úspech!:))...a dávala som celé maslo


  • cica2, 29. apríla 2011 o 22:20
    oprava...mali


  • sonijamt, 30. apríla 2011 o 14:51
    cica2 som veľmi rada, že sa vydaril a hlavne že chutil. Ja na plnky používam tiež MASLO, ale keď mám varenú plnku s múkou, tak trochu pošetrím a dovolím si dať aj Heru, alebo pol masla+pol Hery, lebo tá jej chuť tam zanikne, vôbec ju tam necítiť:-)


  • zifi, 20. júna 2011 o 15:50
    @sonijamt : To musim skusit! Je to kolacik, skoro taky, ako robievala moja mama. Rcp sa mi nezachoval, len viem, ze piskoty namacala do rumoveho mlieka...

    Este pozn. k muke do plnky - v Surovinach je uvedena hladka, v Postupe polohruba... Je to jedno?


  • sonijamt, 20. júna 2011 o 17:51
    dámy veľmi sa ospravedlňujem, nevšimla som si chybu, do plnky ide polohrubá múka, zifi ďakujem:-)) ale myslím si že sa nič nepokazí ani hladkou múkou, aj tú používam, koláčik je vynikajúci, robila som ho opäť asi pred 3 týždňami, chybu som opravila, ešte raz ďakujem


  • korbacik, 27. júna 2011 o 19:39
    ... výýýýborný, aj ja robievam!


  • 3sandra3, 8. januára 2012 o 20:04
    včera som piekla tieto Anglické rezy, sú výborné... Len som trochu zmenila množstvo surovín, plnku som robila zo 4 dl mlieka, 5 PL múky a 1 vanil.cukor a dala som 200 g masla.


  • sonijamt, 9. januára 2012 o 15:10
    @3sandra3 teším sa spolu s Vami, že sa podaril a že chutil, treba si samozrejme recept prispôsobiť podľa seba, je to dobrý koláčik a šťavnatý, len netreba šetriť s kávou


  • 3sandra3, 9. januára 2012 o 17:49
    ano, to máš pravdu s tou kávou,,, piškotky boli fajn "napité"... vieš, naši doma majú radi viac plnky, tak preto som pridala trochu na tej plnke, a jemne som ubrala z masla, aby to nebolo také tukové. Ale fakt, super zákusok.


  • sonijamt, 10. januára 2012 o 05:53
    :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist