Krémový kuskus s opečenými hubami (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Diétne jedlo z húb a kuskusu. (1 213kJ)

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme suroviny - očistíme zeleninu a huby.
  2. Dáme si variť kuskus. V balení, ktoré mám, je už predtým spracovaný kuskus, takže stačilo dať ho do vývaru, nechať ho v ňom zovrieť a potom 10 minút povariť na slabom plameni a miešať. Nakoniec dochutíme kurkumou, muškátom a soľou a pridáme smotanu, dobre premiešame.
  3. Na panvici si na oleji dáme opiecť cibuľu a cesnak, potom pridáme aj huby a opekáme.
  4. Nakoniec ich podlejeme vývarom, pridáme nakrájaný petržlen a dochutíme soľou a čiernym korením, povaríme a môžeme podávať.
  5. Podávala som s červenými ríbezľami kvôli kontrastu s "hrejivou" chuťou jedla.
  6. Hodnoty:
    1 213kJ
    bielkoviny: 9,15g
    sacharidy: 43,22g
    tuky: 9,64g