Krémový kuskus s opečenými hubami (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Diétne jedlo z húb a kuskusu. (1 213kJ)
1 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme suroviny - očistíme zeleninu a huby.
- Dáme si variť kuskus. V balení, ktoré mám, je už predtým spracovaný kuskus, takže stačilo dať ho do vývaru, nechať ho v ňom zovrieť a potom 10 minút povariť na slabom plameni a miešať. Nakoniec dochutíme kurkumou, muškátom a soľou a pridáme smotanu, dobre premiešame.
- Na panvici si na oleji dáme opiecť cibuľu a cesnak, potom pridáme aj huby a opekáme.
- Nakoniec ich podlejeme vývarom, pridáme nakrájaný petržlen a dochutíme soľou a čiernym korením, povaríme a môžeme podávať.
- Podávala som s červenými ríbezľami kvôli kontrastu s "hrejivou" chuťou jedla.
- Hodnoty:
1 213kJ
bielkoviny: 9,15g
sacharidy: 43,22g
tuky: 9,64g