Krémové studničky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Predjedlo, ktore podavame na 1.sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe, plnky som si prisposobila podla nasej chuti.

9
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180C °C

Postup

  1. Listkove cesto si vyvalkame na hrubku 2mm. Okruhlou formickou priemeru 7cm si povykrajujeme kolieska. Do stredu 2/3 vykrojenych koliesok mensou formickou priemeru 4cm vykrojime mensie kolieska.
  2. Plne kolieska potrieme po obvode rozslahanym vajickom. Na vrch polozime kolieska s otvorom, potrieme vajickom a polozime dalsie koliesko s otvorom. Vrch zase potrieme vajickom a dame piect do rury 180C 15 minut.
  3. Upecene studnicky vylozime na mriezku a nechame vychladnut.
  4. Z odrezkov ktore nam zostali upecieme slane pecivo. Kolieska si potrieme vajickom a namocime do zmesi soli a sezamovych semienok. Ostatne odrezky potrieme vajickom a posypeme solou.
  5. Na plnku si vymiesame Philadelphia syr s maslom a lyzickou soli. Za staleho slahania pridame mlieko.
  6. Plnku si rozdelime na tri casti. Do jednej casti primiesame na drobno nasekanu krevetu. Krem nastriekame ozdobnou trubickou do vnutra studnicky a vrch ozdobime krevetou.
  7. Do dalsej casti plnky na drobno nasekame 3 kusky ancoviciek.
  8. Krem nastriekame ozdobnou trubickou a vrch ozdobime zakrutenou ancovickou.
  9. Do poslednej casti plnky zamiesame na drobno nasekanu pazitku.
  10. Vrch ozdobime s kuskom kapary a pazitkou.
  11. Odfotila som Philadelphia syr, ktory som pouzila. Namiesto neho sa moze pouzit hociaky jemny tvaroh.