Krémové studničky (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Predjedlo, ktore podavame na 1.sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe, plnky som si prisposobila podla nasej chuti.
9 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 180C °C |
Postup
- Listkove cesto si vyvalkame na hrubku 2mm. Okruhlou formickou priemeru 7cm si povykrajujeme kolieska. Do stredu 2/3 vykrojenych koliesok mensou formickou priemeru 4cm vykrojime mensie kolieska.
- Plne kolieska potrieme po obvode rozslahanym vajickom. Na vrch polozime kolieska s otvorom, potrieme vajickom a polozime dalsie koliesko s otvorom. Vrch zase potrieme vajickom a dame piect do rury 180C 15 minut.
- Upecene studnicky vylozime na mriezku a nechame vychladnut.
- Z odrezkov ktore nam zostali upecieme slane pecivo. Kolieska si potrieme vajickom a namocime do zmesi soli a sezamovych semienok. Ostatne odrezky potrieme vajickom a posypeme solou.
- Na plnku si vymiesame Philadelphia syr s maslom a lyzickou soli. Za staleho slahania pridame mlieko.
- Plnku si rozdelime na tri casti. Do jednej casti primiesame na drobno nasekanu krevetu. Krem nastriekame ozdobnou trubickou do vnutra studnicky a vrch ozdobime krevetou.
- Do dalsej casti plnky na drobno nasekame 3 kusky ancoviciek.
- Krem nastriekame ozdobnou trubickou a vrch ozdobime zakrutenou ancovickou.
- Do poslednej casti plnky zamiesame na drobno nasekanu pazitku.
- Vrch ozdobime s kuskom kapary a pazitkou.
- Odfotila som Philadelphia syr, ktory som pouzila. Namiesto neho sa moze pouzit hociaky jemny tvaroh.